250 de alergători au participat la Maratonul București și au strâns bani pentru cauza Hope and Homes for Children

În 14 și 15 octombrie, 250 de alergători Team Hope au participat la Maratonul București, organizat de Raiffeisen Bank și cu o tradiție de 10 ani, adunând peste 125.000 de lei pentru a susține o familie cu opt copii, aflată în programul de prevenire a separării copilului de familie derulat de Hope and Homes for Children.

Printre aceștia s-au numărat Dragoș Bucur, Omid Ghannadi și Tudor Bratu, vedetele postului de televiziune PRO TV, precum și actorul Marius Manole, ambasador Hope and Homes for Children, Vladimir Drăghia și Dragoș Bucurenci, director de dezvoltare în cadrul Hope and Homes for Children. Lor li s-au alăturat solista Lori Ciobotaru, Marius Pancu, prezentatorul emisiunii „Morning Show” (Digi 24), Otniela Sandu și Andrei Zamfir, concurenți în show-ul „Supraviețuitorul” de la PRO TV, precum bloggerul Otravă, Laura Giurcanu, vlogger, Alina Ceușan și Carmen Grebenișan, fashion bloggeri și vlogger-ițele Cristina Lupu și Roxana Erdei, cunoscute în social media ca LikeOne, și Cori Grămescu, instructor de fitness, care a asigurat încălzirea alergătorilor înaintea curselor de duminică.

Cea de-a zecea ediție a Raiffeisen Bank Maratonul București a atras aproape 17.000 de alergători sâmbătă, 14 octombrie și duminică, 15 octombrie. În cadrul acestei ediții a fost înregistrat un record de cursă la categoria bărbați.

Sâmbătă, 14 octombrie, încă de la primele ore ale dimineții, alergătorii Team Hope s-au adunat la cortul Hope and Homes for Children din Piața Constituției și s-au pregătit să ia startul la cursele din program. Team Hope este echipa de alergători fundraiseri ai Hope and Homes for Chdildren și a luat naștere din dorința de a extinde eforturile de fundraising și awareness ale Fundației în comunitate, propunând noi moduri prin care oamenii – sportivi pasionați sau începători, sponsori, parteneri, voluntari sau endorseri – să susțină programele din domeniul protecției copilului. La a zecea ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon, 250 de alergători, angajați ai companiilor partenere și alergători individuali, s-au alăturat Team Hope și au adunat fonduri pentru a crea condiții mai bune de trai pentru copiii unei familii din programul de prevenire a separării copilului de familie, ceea ce i-ar ajuta să rămână alături de părinții lor, acolo unde le este locul.

Dragoș Bucur, prezentatorul emisiunii „Visuri la cheie” de la PRO TV, și Omid Ghannadi, arhitect în echipa aceluiași show au alergat la cursa populară. Tot în cursa populară a alergat și solista Lori Ciobotaru, fostă concurentă în show-ul „Vocea României” de la PRO TV.

Duminică, alți zeci de alergători au luat startul în cursele competiției pentru a-i ajuta pe cei opt copii ai familiei Mureșanu să rămână alături de părinții lor. Vladimir Drăghia, aflat la a treia participare într-o competiție sportivă în beneficiul organizației, a parcurs întregul traseu al maratonului, 42,195 km. Tot la cursa de maraton a alergat și Andrei Zamfir, concurent în show-ul „Supraviețuitorul” de la PRO TV.

În cursa de 21 km au alergat Dragoș Bucurenci, director de dezvoltare în cadrul Hope and Homes for Children, actorul Marius Manole, ambasador al Hope and Homes for Children, şi Otniela Sandu, finalistă în show-ul „Supraviețuitorul” de la PRO TV, ultimii doi susținând pentru a doua oară cauza Fundației într-o competiție sportivă de anvergură.

Tudor Bratu, unul din prezentatorii emisiunii „Superspeed” de la PRO TV, a îmbrăcat pentru prima dată tricoul Team Hope și a parcurs cursa de 10 km pentru a susține familia Mureșanu. Marius Pancu, prezentatorul emisiunii „Morning Show” de la Digi 24 și bloggerul Otravă au participat la cursa de ștafetă, în echipă cu alți doi alergători.

Alături de ei au fost ca susținători ai Team Hope și Laura Giurcanu vlogger, Alina Ceușan și Carmen Grebenișan, fashion bloggeri, precum și vlogger-ițele Cristina Lupu și Roxana Erdei, solista Karmen, Nadd Hu, prezentatoarea emisiunii ZU Trends (ZU TV) și vlogger-ița Laura Mușuroaea.

În cele două zile ale competiției, 70 de voluntari Hope and Homes for Children și Tășuleasa Social i-au susținut pe membrii Team Hope și au fost alături de ei atât la cortul Hope and Homes for Children, cât și pe traseu, la punctul de hidratare. Cei 250 de alergători ai Team Hope, angajați ai unor companii și alergători individuali, au strâns peste 125.000 de lei pentru a crea condiții mai bune de trai pentru familia Mureșanu. Astfel, cei 8 copii ai familiei își vor putea petrece copilăria alături părinții lor, nu în orfelinat.

Familia Mureșanu se află în programul de prevenire a separării copilului de familie derulat de Hope and Homes for Children. În lipsa asigurării unor condiții minime de trai și a mijloacelor necesare subzistenței, părinții ar fi obligați să își lase copiii în grija sistemului de protecție. Cei 8 copii ai familiei locuiesc alături de părinți într-o casă mică din chirpici, formată dintr-o cameră şi un hol, spaţiu insuficient pentru 10 persoane. Tatăl, deși diagnosticat cu TBC, muncește în sat, ajutându-și vecinii la treburi gospodăreşti, în schimb primind bani sau mâncare. Mama se ocupă în special de creşterea şi îngrijirea copiilor, îi trimite zilnic la şcoală sau grădiniţă şi se interesează de rezultatele lor.

Despre Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children România activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit în mod direct la închiderea a 53 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut, în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Hope and Homes for Children şi ale partenerilor săi, 4.985 copii au fost scoși din instituții, iar alți 912 urmează să părăsească instituțiile în curs de închidere.

În același timp, organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 25.787 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 862 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.812 copii au fost primiţi în centrele de zi și 843 în centre cu regim de urgență, şi 8.125 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children.

Până în acest moment, 40.280 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children, al cărei obiectiv este ca până în 2022 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la www.hopeandhomes.ro.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut