4 Obiceiuri care ajută cuplurile să fie mai fericite

Micile alegeri pe care le faceți în viața de zi cu zi în propria căsnicie, determină gradul de fericire și bunăstare al propriei relații.

În acest sens, cercetările psihologilor și experților în familie arată că există anumite lucruri specifice pe care cuplurile fericite le fac, comparativ cu acelea care întâmpină diferite probleme.

Obiceiuri care ajută cuplurile să fie mai fericite

  1. Râdeți împreună!

Dacă obișuiești să râzi constant împreună cu partenerul, există o veste bună pentru tine. Potrivit unui studiu specific, persoanele care râd cât mai autentic împreună cu partenerii, sunt mai apropiate reciproc.

„În general, cuplurile care râd mai mult împreună tind să aibă relații de calitate superioară”, spune Laura Kurtz, psiholog și autor al studiului. „Ne putem referi la râsul împărtășit ca indicator al calității mai mari a relațiilor.”

Cercetătorii au remarcat, de asemenea, că femeile au râs mai des decât bărbații, dar râsetele bărbaților sunt mai contagioase (atunci când râd, sunt de 1.73 ori mai multe șanse să-și facă soțiile să râdă).

  1. Diferite acte de bunătate

Potrivit unui alt studiu, a face acte aleatoare de bunătate pentru soțul /soția, chiar dacă ei nu știu despre fapta voastră, poate crește gradul de fericire al căsătoriei.

Studiul a implicat 175 de cupluri proaspăt căsătorite, cu o medie de 7 luni de căsătorie. Timp de două săptămâni, participanții au înregistrat cazuri în care fiecare dintre soți a luat decizia altruistă de a satisface nevoile partenerului, înregistrând propriile stări emoționale zilnic.

Deși studiul pare destul de simplu, cercetătorii psihologi au fost de fapt surprinși de rezultate. Bineînțeles, ei se așteptau ca acele acte mai mari de bunătate să fie corelate cu un grad mai mare de fericire maritală. Totuși, nu acesta a fost singurul aspect descoperit.

Astfel, specialiștii au descoperit că soții ale căror acte de altruism nu au fost observate, au avut beneficii emoționale semnificative. De fapt, donatorii au beneficiat de 45% mai multe beneficii emoționale decât receptorii.

  1. Relații intime frecvente

Și în această direcție există studii interesante. Acestea susțin că acele cupluri care fac sex o dată pe săptămână sunt mai fericite decât acelea care fac mai rar.

Un aspect interesant de observat a fost că acele cupluri care au făcut sex de mai mult de o dată pe săptămână, nu au fost mai fericite decât acelea care au făcut o singură dată.

„Constatările noastre sugerează că este important să mențineți o legătură intimă cu partenerul, dar nu trebuie să faceți sex în fiecare zi, atât timp cât mențineți acea conexiune.”, a declarat cercetătorul principal, Amy Muise.

Deci, nu vă simțiți presați să aveți zilnic momente de intimitate – doar amintiți-vă că sexul practicat  cel puțin o dată pe săptămână duce la un grad mai ridicat de fericire maritală.

  1. Întâlniri romantice frecvente

Un nou studiu a descoperit că întâlnirile constante între soți ajută la menținerea romantismului pe termen lung.

Cercetătorii au descoperit că această corelație se datorează faptului că întâlnirile romantice mențin prospețimea unei relații, chiar dacă lucrurile se schimbă/evoluează odată cu înaintarea în vârstă.

Totodată, studiul a subliniat că acele cupluri care făceau lucruri diferite la întâlnire, au fost mai fericite decât cele care respectau o anumită rutină.

Deși par la îndemâna oricui și extrem de ușor de pus în practică, aceste obiceiuri sunt adesea neglijate de persoanele aflate într-o relație. Așadar, nu ezitați să sporiți confortul propriei relații, punând accentul pe aceste recomandări ale specialiștilor!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut