5 cărți pentru copii, cu și despre toamnă

Primăvară, vară, toamnă, iarnă… fiecare anotimp are frumusețea sa, oferindu-ne o mulțime de lucruri interesante, peisaje și activități pentru care să îl îndrăgim.

Pentru că suntem în plină toamnă, ne-am gândit să vă recomandăm câteva cărți care să îl ajute pe piciul tău să descopere frumusețea acestui anotimp, dincolo de ploaia rece și temperaturile scăzute!

Iată 5 cărți cu și despre toamnă!

  • Un an în grădina mea, de Susanne Riha

Pe lângă detalii interesante despre plante și animale, această lectură ne oferă și diverse informații despre munca în grădină și sugestii cu privire la tot soiul de lucruri drăguțe pe care le putem face noi înșine. Mai mult, textele sunt pe înțelesul copiilor, iar imaginile redau fidel frumusețea celor 4 anotimpuri.

Cartea a fost publicată în anul 2016, de editura Univers Enciclopedic Gold.

Un an în grădina mea

Un an în grădina mea

  • Copiii pădurii de Elsa Beskow

Chiar dacă nu i-a văzut nimeni până acum, în păduri trăiesc, fără îndoială, alături de zâne, și numeroase familii de spiriduși. Așa se spune în povești. Iar spiridușii, firește, au și ei copii. Ce fac ei toată ziua? Aleargă, se ascund, sar, strigă, se joacă în apă sau cu pietre și bețe — dar se duc și la școala din pădure, alături de toți puii de animale, își ajută părinții la strânsul proviziilor pentru la iarnă, se ajută între ei sau pe alte viețuitoare. După care aleargă, se ascund, sar, strigă…

Cartea a fost publicată în anul 2016, de editura Cartea Copiilor, și reprezintă e lectură excelentă pentru toți preșcolarii.

Copiii pădurii de Elsa Beskow

Copiii pădurii de Elsa Beskow

  • Descoperă anotimpurile: Toamna de Charles Ghigna

O lectură care ne îmbie să ne bucurăm de darurile toamnei: frunze colorate, dovleci aurii, mere gustoase și costume amuzante.

Cartea a fost publicată în acest an de editura Univers Enciclopedic și este recomandată pentru copiii de 3-7 ani.

Descoperă anotimpurile: Toamna

Descoperă anotimpurile: Toamna

  • În mijlocul naturii de Susanne Rika

În orice anotimp putem să descoperim lucruri fascinante în natură! Ilustrațiile pline de farmec, bogate în detalii, realizate de Susanne Riha ne poartă de-a lungul anului, lună de lună, și ne arată unde se adăpostesc animalele, cum își găsesc hrana și cum își cresc puii.

Copiii învață să cunoască cele mai importante plante și ajung să aibă o primă impresie cu privire la echilibrul ecologic din natură.

Cartea a fost publicată în anul 2016, de editura Univers Enciclopedic, și este o lectură ideală pentru copiii de 5-10 ani.

În mijlocul naturii

În mijlocul naturii

  • Vino cu noi în pădure! de Susanne Riha

Pentru animale și plante, pădurea de foioase în amestec cu conifere este unul dintre cele mai importante și mai complexe locuri de trai din Europa! Imaginile încântătoare, pline de detalii, și textele sugestive ale Susannei Riha ne plimbă de-a lungul anotimpurilor și ne arată ce lucruri deosebite se petrec, lună de lună, în pădure: Cum cresc puii de animale și unde își găsesc adăpost; cine își caută hrană noaptea; ce plante cresc, înfloresc și produc fructe și cât de importante sunt insectele pentru pădure.

Lectura publicată de asemenea de editura Univers Enciclopedic, în acest an, este recomandată tuturor copiilor de minim 7 ani.

Vino cu noi în pădure

Vino cu noi în pădure

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut