5 lucruri pe care le vei face diferit, când vei fi mamă pentru a doua oară

Cel de-al doilea copil e pe drum? În timp ce și acesta va fi iubit în mod egal ca primul, este foarte probabil ca, odată cu venirea sa pe lume, să vezi lucruri diferit și procedezi altfel.

Astfel, având în vedere că ești la a doua experiență de acest gen, vei schimba regulile jocului. Însă asta nu este neapărat un lucru rău. Iată câteva schimbări care pot interveni, odată cu venirea pe lume a celui de-al doilea copil.

  1. Nu îți vei mai face atâtea griji pentru germeni!

Multe femei, printre care cel mai probabil și tu, devin cu adevărat ipohondriace atunci când devin mame. Dintr-o dată, îți dai seama că lumea este plină de germeni care abia așteaptă să infecteze copilul tău prețios, lipsit de apărare!

Odată cu a doua naștere, este posibil să devii ceva mai maleabilă și chiar să accepți germenii. Adică nu vei mai fi atât de obsesivă, să spunem, dacă cineva strănută sau tușește în direcția ta sau a bebelușului, și nici nu va mai fi mare tragedie, atunci când piticul va mânca de zor niște pufuleți căzuți pe jos.

  1. Standardele de menaj se vor schimba!

Ca proaspătă mămică, este foarte probabil să fii super atentă privind curățenia, să fie totul aranjat, inclusiv jucăriile copiilor. Niciodată întinse alandala pe podea. Odată cu apariția celui de-al doilea copil, este foarte probabil să mai cobori puțin ștacheta. De fapt, orice moment pe care-l ai liber este binevenit să te mai așezi și tu puțin, să te bucuri de ceva comoditate.

  1. Tendința de a fi o mamă-elicopter se ameliorează!

La primul copil vei fi extrem de atentă cu tot ce ține de acesta. A mâncat, a băut, a dormit suficient? Iar dacă se rănește, oh, multe veți considera acesta sfârșitul lumii. Odată cu cel de-al doilea copil, această tendință de „elicopter” se va ameliora.

  1. Culcatul bebelușului în pătuț mai devreme!

Dacă la primul copil ai optat pentru dormitul bebelușului în același pat cu voi, este foarte probabil ca la al doilea copil să nu mai faci aceeași alegere și, de ce nu, să-l culci în propriul pătuț încă de la 1-2 săptămâni.

  1. Mai multe exerciții și o alimentație mai sănătoasă!

Este posibil ca la prima sarcină să nu fi pus așa mare accent pe aspectul fizic și să îți fi satisfăcut toate poftele în materie de alimentație. Sigur kilogramele acumulate și-au spus cuvântul și atunci, probabil că la a doua sarcină vei proceda diferit! Pentru a evita un câștig mare de kilograme, este recomandat să facio cardio regulat și, desigur, să optezi pentru alimente sănătoase.

Diferențele pot continua și, evident, pot varia de la caz la caz. Ideea e că la prima sarcină orice mămică va fi ceva mai obsesivă și mai speriată, pentru că, nu-i așa, pășește pe un teren necunoscut! Experiența este complet nouă, iar tu parcă ai nevoie de ghidare și validare la orice pas. Odată cu a doua sarcină lucrurile se schimbă, ești mai chill, știi deja cu ce se mănâncă parentingul și ai ocazia să faci schimbările cuvenite acolo unde simți că ar fi cazul!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut