5 lucruri pe care să le faci, ca să-ți ușurezi rutina de dimineață

Pentru acele persoane care nu sunt matinale din fire, trezitul de dimineață și diversele pregătiri asociate acestui moment al zilei pot reprezenta un adevărat chin.

Odată ce mai adăugăm și piticii în această ecuație, se poate simți copleșitor să ai grijă ca toată lumea să fie îmbrăcată, hrănită, să aibă pachetele pregătite și să ajunge la diferitele destinații la timp.

Și atunci, cum se descurcă acei părinți care nu sunt matinali și sunt extrem de ocupați? Cu siguranță au o metodă care să le ușureze puțin munca… Exact! Aceștia își creează o rutină, pentru a evita drama și a avea grijă ca cei mici să nu mai întârzie la școală.

Iată câteva recomandări în această direcție!

  1. Optează pentru o sursă de cafeină rapidă

Dacă există un lucru care are puterea să reducă relativ repede „durerea” asociată trezirii super de dimineață,  acesta este cafeina. Dacă faci parte din clubul consumatorilor de cafea, atunci e idee destul de bună să investești într-un aparat care începe să fiarbă automat la un anumit moment. Sau alege varianta instant – foarte simplu de pregătit și îți dă energie pentru întreaga zi.

  1. Împachetează de seara

Asigură-te încă de seara că cel mic și-a făcut ghiozdanul pentru a doua zi și că și-a luat toate materialele necesare. Apoi, pune ghiozdanul și tot ce mai trebuie luat pe hol, la ieșire, astfel încât să te asiguri că dimineața nu mai pierdeți timp căutând diferite lucruri.  De asemenea, îi poți lăsa și hainele pregătite și la-ndemână, astfel încât dimineața să se îmbrace cu ușurință.

  1. Pregătirea mesei

Indiferent că este vorba de micul dejun, pachetele membrilor familiei sau masa de prânz, pregătirea acestora poate adăuga cel mai mult stres la rutina de dimineață, așa că este important să te asiguri că dispui de câteva opțiuni rapide, planificate din timp. Dacă ai timp să pregătești un mic dejun complet, este minunat, dacă nu, ușurează-ți munca de seara, măcar cu un plan al mesei de dimineață și asigurându-te că dispui de toate ingredientele necesare. Totodată, pachetul tău, al copilului, soțului, pregătește-le încă de seara, dimineața rămânând doar să le mai pui în geantă.

  1. Alege-ți ținuta încă de seara

Este uimitor cât timp poți economisi, dacă îți pui vestimentația la punct încă de seara. Mai mult decât atât, scapi și de stresul asociat alegerilor vestimentare. Sigur că pot exista momente în care simți că inspirația te lovește dimineața și optezi pentru altă ținută, însă, cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla destul de rar.

  1. Fă o trecere în revistă a programului de a doua zi

Cu o seară înainte, încearcă să vizualizezi sarcinile care trebuie musai îndeplinite. Copilul are o programare timpurie la medic? Trebuie să îl duci la școală devreme, astfel încât să nu ratezi întâlnirea pe care o ai de dimineață? Această trecere în revistă te va ajuta să te pregătești mental pentru provocările următoarei zile.

Să ai grijă de toți membrii familiei, cu siguranță, nu este cel mai simplu lucru, mai ales dacă nu ești o persoană matinală. Totuși, o planificare a sarcinilor și chiar rezolvarea lor cu o seară înainte, îți poate face diminețile mai puțin stresante și chiar frumoase, de ce nu.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut