5 modalități prin care să-ți determini copilul să fie mai activ

Copiii nu fac suficientă mișcare. Sedentarismul e la putere, mai ales că tehnologia ne oferă din ce în ce mai multe alternative la jocurile tradiționale… și atunci, cu atâtea tentații „sedentare” în jur, greul revine părinților. Depinde de fiecare dintre noi să reușim să ne determinăm propriul copil să devină mai activ.

Uite câteva recomandări care îți vor fi de folos dacă îți dorești să-ți ajuți copilul să fie mai activ!

5 modalități prin care să-ți determini copilul să fie mai activ

  1. Devino creativ și jucăuș

Dacă îți dorești să-l determini pe copil să lase jos tableta sau să închidă TV-ul, trebuie să fii ceva mai creativ, să-l faci pe cel mic să renunțe la atracțiile tehnologice, în favoarea activităților propuse de tine, însă nu dezamăgit, ci cu mult entuziasm. Astfel, fii ceva mai convingător, punctează distracția pe care jocurile propuse de tine o oferă. Ești în pană de idei? Uite câteva activități potrivite: Rațele și vânătorii, săritul coardei, șotron, înot (plus bălăceală, evident), bowling, fotbal, plimbat cu rolele.

  1. Oferă copilului libertate și independență

Uneori copiii ar dori să practice și jocuri ceva mai active, însă părinții sunt atât de precauți, încât preferă să-i știe în siguranță la calculator, decât în parc sau în alt loc, unde există pericole de rănire, spre exemplu. Sigur că e normal să fim vigilenți tot timpul, însă nu este ok să ne privăm copilul de plăcerea jocului, de beneficiile de a fi activ și să-l ținem într-un bol de cristal. Deci, lasă copilul să iasă afară, să exploreze, să se bucure de fiecare anotimp! Vei fi surprins câtă energie are și cât îi va plăcea să sară, să alerge, să se joace cu mingea, etc.

  1. Ai grijă ce cadouri oferi

Sigur că cei mici vor părea mai încântați de roboți cu lumini, păpuși vorbitoare, tablete, etc.! Încercați să nu cădeți pradă unor astfel de cadouri care practic îi obligă să rămână sedentari și nici nu le vor suscita interesul pentru prea mult timp. Optează, în schimb, pentru bicicletă, trotinetă, role, skateboard, orice jucărie care să stimuleze ieșitul din casă și mișcarea.

  1. Dragostea pentru sport

Introdu copilul în lumea sportului încă de mic. Cu sute de varietăți de sporturi la dispoziție, copiii au de unde alege și, cine știe, poate descoperă că au un talent înnăscut pentru unul dintre numeroasele sporturi. Și chiar dacă nu au, practicarea unui sport, doar ca hobby, oferă copiilor o mulțime de beneficii, nu doar asupra sănătății, ci și asupra bunăstării psihice și sociale. Fiind activi de la o vârstă fragedă, participând la sporturi competitive, făcând parte dintr-o echipă și învățând despre câștig și pierdere, toate aceste experiențe le vor fi de folos pe viitor.

  1. Să fii activ este un stil de viață!

Exact așa trebuie să vadă copiii mișcarea, sportul. Nu trebuie neaparat să practice un sport zilnic, însă pot integra mișcarea în viața de zi cu zi. Spre exemplu, puteți ajunge până la școală pe jos, în timp util? Atunci nu ezitați să optați pentru o plimbare. La fel și mersul pe bicicletă până la magazin, plimbatul câinelui sau aruncarea gunoiului sunt activități care contribuie la mișcarea zilnică făcută zi de zi.

Să îți determini copilul să devină activ, poate o fi provocare pentru început, însă cu perseverență și răbdare, vei vedea că acesta va ajunge să integreze mișcarea în viața sa de zi cu zi.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut