5 moduri simple prin care o femeie poate (re)câștiga încrederea în sine

La un moment dat, o femeie poate ajunge să-și piardă încrederea în sine. Experiențele de viață sau modificările fizice petrecute de-a lungul înaintării în vârstă pot determina o femeie să nu mai aibă așa de multă încredere în propriile forțe!

O astfel de schimbare nu este deloc benefică, în viața niciunei femei. Lipsa încrederii în sine poate afecta relațiile cu persoanele din jur, relația de căsnicie și, cel mai important, relația cu tine însăți.

Sigur că există și pase mai proaste pentru orice persoană, însă este important să reușim să trecem peste acestea, să nu ne subapreciem și, mai mult decât atât, să nu permitem nici altor persoane să o facă.

Iată 5 moduri prin care poți (re)câștiga încrederea în sine!

  • Apreciează ceea ce ai!

Este primul pas pe care este necesar să îl faci, atunci când vine vorba de încrederea în sine. Fă un „inventar” al vieții tale! Descoperă lucrurile frumoase pe care le ai și începe să le apreciezi. De asemenea, nu înceta să te simți mândră de toate reușitele tale, oricât de mici și neînsemnate ar putea părea acestea.

  • Uită-te în oglindă și observă-ți calitățile!

Uneori ne uităm în oglindă și brusc ne apar în minte toate nemulțumirile legate de propria persoană… și parcă vrem să schimbăm ceva. Încearcă să renunți la acest obicei. Mai degrabă, uită-te în oglindă și spune-ți că ești frumoasă. Poate că uitându-te în oglindă, într-adevăr – nu vezi cea mai bună variantă a chipului tău, însă încearcă să depășești această barieră a frumuseții fizice. Uită-te la tine ca la un întreg: spune-ți că ești amuzantă, inteligentă, amabilă, etc. Toate aceste trăsături construiesc încrederea unei persoane. De asemenea, de observi că există aspecte care nu-ți fac cinste, renunță la lamentare și încearcă să le transformi în calități!

  • Râzi cât te ține gura!

Câteodată cred că ne lipsește încrederea în sine pentru că ne copleșește pesimismul. Vedem doar urâtul în tot ce ne înconjoară și uităm care sunt principale motive pentru care ne trezim dimineața. Deci, ai în vedere că lucruri rele și probleme vor exista tot timpul. Toată chestia e să nu le lași să te afecteze. Înfruntă-le cu o atitudine pozitivă și nu ignora lucrurile frumoase care se petrec în viața ta.

  • Fii conștientă de persoanele care îți sunt alături!

Este important să știi că ești iubită și că există persoane pentru care contezi cu adevărat și cărora le pasă de tine! Poate fi vorba de familie, prieteni, colegi, soț, copil, cățel, etc. Cert este că există cineva pe lumea asta căruia îi pasă de tine și te sprijină la nevoie.

  • Meditează!

Acordă-ți câteva momente în timpul unei zile ca să poți spune, „Stop! Am nevoie de o pauză”. Se întâmplă ca uneori să ne pierdem încrederea în sine, atunci când suntem super aglomerați. Le facem pe toate și parcă, totuși, nu știm ce-i cu noi. Am pierdut direcția și ne-am rătăcit! Alergăm buimaci dintr-o parte în alta și nu mai dispunem de un moment de liniște, de o clipă în care să fim doar noi cu gândurile noastre, în care să le analizăm sau, pur și simplu, să le auzim!

Astfel, ia-ți timp pentru a medita! Gândește-te la ceea ce vrei să faci și la cine vrei să fii. Nu ezita să îți setezi obiective săptămânale, lunare sau anuale.

De asemenea, atunci când simți că ești într-o pasă în care pur și simplu nu îți mai găsești încrederea în sine, discută cu cineva, fii deschisă să primești sprijin, sfaturi și îndrumări. Și dacă tu consideri că unele schimbări, indiferent de natura lor, îți vor aduce încrederea cândva pierdută, nu ezita să le pui în practică! O femeie încrezătoare este o femeie fericită.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut