7 Lucruri distractive pe care să le faci cu copiii și nu implică electronicele

Se întâmplă destul de des ca părinții să-și audă proprii copii că se plictisesc. În astfel de situații, nu oferiți copiilor ca alernativă desenele animate sau jocurile pe computer/tabletă/smartphone. Veniți mai degrabă cu propuneri creative, gata să vă coloreze distractiv și vesel timpul liber și să vă unească mai mult ca familie.

Iată câteva recomandări!

  1. Organizați un concurs de plastilină!

Vedeți cine poate realiza cea mai tare, cea mai simpatică sau cea mai amuzantă creație din plastilină. Dacă nu aveți la-ndemână plastilină, iată o modalitate prin care puteți prepara propria plastilină, extrem de ușor și friendly pentru copii, chiar în propria bucătărie!

  1. Optați pentru o sesiune de desenat cu creta colorată pe asfalt.

După ce v-ați arătat abilitățile artistice și creative, nu ezitați să imortalizați momentul. Astfel, îngrijiți-vă să aveți la-ndemână și un aparat foto ca să imortalizați cele mai funny momente.

  1. Jucați jocuri de rol de la mic la mare!

Bunici, părinți, copii, căței, toți – de la mic la mare – trebuie să aibă rolul lor. Astfel, puteți pune în scenă momentul favorit al copilului, dintr-o anumită poveste – sau, și mai bine de atât – puteți crea propria schiță după care să vă ghidați, iar pe alocuri să improvizați.

  1. Creați ploaie într-un borcan!

O lecție de știință care, pe deasupra să fie și amuzantă, nu este niciodată inoportună. Spre exemplu, puteți crea ploaie într-un borcan, cu doar câteva ingrediente de prin casă.

Umpleți un borcan cu ¾ apă. Deasupra adăugați spumă de ras, apoi lăsați-o să se așeze! Ultimul pas: adăugați colorant alimentar în norul de cremă de ras. Culoarea va cădea prin nor până la fundul borcanului, creând un efect similar ploii.

  1. Construiți un fort din pături!

Adunați păturile de prin casă și construiți un fort! De asemenea, puteți utiliza și diferite cutii pe care le aveți la-ndemână. După ce fortul e gata, vă puteți cuibări acolo pentru o sesiune de lectură.

  1. Realizați avioane de hârtie!

Avioanele de hârtie reprezintă o amintire nelipsită din copilăria oricărui pitic. Jocul cu acestea este extrem de potrivit pentru toată familia, indiferent de vârstă sau gen! 🙂

  1. Încercați o nouă rețetă!

Dacă îți place să bucătărești, e musai să împărtășești copiilor această  pasiune a ta. Spre exemplu, puteți fie încerca o nouă rețetă împreună, fie îi poți arăta celui mic cum se prepară mâncarea sa preferată.

  1. Creați propriul album de fotografii!

Știm că acum sunt în trend albumele digitale de fotografii. Dar ce poate concura cu un album foto de modă veche? Astfel, faceți o plimbare prin oraș și imortalizați locurile preferate. Spre exemplu, faceți poze în parc, la restaurantul preferat, la școală, etc. Peste ani, acest gen de album va reprezenta un izvor infinit de amintiri frumoase.

Copiii adoră să petreacă timp cu proprii părinți. Din când în când, renunțați la atracțiile digitalizate și optați pentru activitățile astea mai clasice, însă extrem de eficiente și distractive. Acestea vor fi de fapt amintirile cele mai de preț, atât ale voastre, dar mai ales ale copiilor.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut