Adevărul gol-goluț. Dialoguri simpatice despre intimitate, corp, străini și limite

Tema intimității este un subiect pe care mulți dintre părinți încă nu știu cum să îl abordeze, în dialogul cu proprii copii. O abordare extrem de interesantă și jucăușă în această direcție, care oferă numeroase informații utile atât copiilor, cât și părinților, este Adevărul gol-goluț. Dialoguri simpatice despre intimitate, corp, străini și limite, de Ioana Chicet-Macoveiciuc.

Cartea este scrisă în stilul specific al autoarei, sub supervizarea psihoterapeutului Diana Stănculeanu, abordând într-un mod inedit teme precum intimitatea, străinii, nuditatea sau limitele.

Copiii pun adesea întrebări de genul: „Mami, de ce nu pot merge dezbrăcat pe stradă? Ce fac când un străin îmi oferă un biscuit? Am voie să nu-mi placă să fiu pupat sau îmbrățișat? Până când o să mă mai speli tu? De ce trebuie să închidem ușa la baie? Pot să te pup pe gură? Ce fac dacă mă pierd?“

Această carte jucăușă și extrem de necesară le va oferi copiilor și părinților răspunsuri la toate aceste dileme ale celor mici legate de propriul corp, intimitate, limite, siguranță, dar și de respectul față de corpul altora.

„Părinții care le vor citi această carte copiilor lor, vor primi mesaje corecte și pline de semnificații cu privire la diferitele situații de risc cu care s-ar putea confrunta orice familie. Lucru la fel de important, Adevărul gol-goluț îi va ajuta să aibă o atitudine relaxată față de copii în astfel de situații. Pentru că este esențial să știm cu toții, și părinții, și copiii, că, oricât de imprevizibilă ar fi lumea în care îi creștem, există întotdeauna o soluție care să contribuie la protecția și siguranța lor.“ (Diana Stănculeanu, psihoterapeut)

Lectura recomandată a fost publicată în acest an, la editura Univers, fiind potrivită pentru toți copiii cu vârste de la 3 la 10 ani.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut