Adorabilele rățuște de cauciuc – focar de bacterii, susțin cercetătorii

Adorabilele rățuște de cauciuc, pe care mulți copii le preferă atunci când fac baie și nu numai, sunt un adevărat focar de bacterii, susțin cercetătorii.

Cercetătorii elvețieni și americani au realizat un experiment în cadrul căruia au analizat diferite jucării de acest gen. Astfel, aceștia au constatat că lichidul tulbure eliberat prin stoarcerea jucăriilor conțineau „bacterii potențial patogene” în 4 din 5 cazuri.

Potrivit time.com, bacteriile descoperite includ Legionella și Pseudomonas aeruginosa, o bacterie care este „adesea implicată în infecții dobândite în spital”.

Studiul, efectuat de Institutul federal elvețian de științe și tehnologii acvatice, ETH Zurich, și Universitatea din Illinois, a fost publicat în revista Biofilms și Microbiomes. Acesta este considerat unul dintre primele examene științifice aprofundate de acest gen.

Privind bacteriile existente în aceste jucării de cauciuc, procentul a fost unul extrem de ridicat. S-au deosebit până la 75 de milioane de celule pe centimetru pătrat și o gamă variată de bacterii și ciuperci.

În timp ce anumite cantități de bacterii pot ajuta la întărirea sistemului imunitar al copiilor, altele pot duce la infecții oculare, intestinale și ale urechii, au spus cercetătorii.

Oamenii de știință, care au primit finanțare din partea guvernului elvețian în cadrul unei cercetări mai ample asupra obiectelor de uz casnic, spun că folosesc polimeri de înaltă calitate, astfel încât rațele de cauciuc să prevină dezvoltarea bacteriilor și a fungilor.

Cunoscute pentru chițăitul lor, rațele de cauciuc au devenit de-a lungul timpului, o jucărie nelipsită din ritualul de îmbăiere al copiilor.

Potrivit sursei citate, vânzătorul online Amazon.com deține o ofertă de astfel de jucării care sunt impermeabile, prevenind astfel dezvoltarea mucegaiului. Acestea se află printre primele 10 cele mai vândute jucării din categoria „Baby Bath Toys” disponibilă pe site.

Așadar, dacă doriți să vă surprindeți micuții cu celebrele jucării de cauciuc, este recomandat să urmăriți caracteristicile acestora și chiar să le înlocuiți la o perioadă regulată de timp.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut