Alăptarea și călătoriile

Alăptezi și ai în plan să călătorești? În această situație, există unele aspecte pe care trebuie să le ai în vedere, printre care: atitudinea pe care alte culturi o au față de alăptat, medicamentele de călătorie, vaccinările pentru diferite boli, cât și unele provocări privind alăptatul, cum ar fi rezervele mici de lapte.

Iată câteva sfaturi practice care îți pot fi de folos!

Alăptarea și călătoria cu avionul

Uneori, bebelușii pot simți durere în urechi, când avioanele decolează și aterizează. Alăptarea în timpul decolării și aterizării, în avion, poate ajuta într-adevăr la limitarea disconfortului copilului.

Dacă aveți de gând să transportați laptele matern recoltat în avion, verificați în prealabil cu compania aeriană, cu privire la orice restricții privind transportul lichidelor.

Alăptarea în alte țări

Dacă călătoriți în străinătate, este o idee bună să verificați online sau cu agentul de călătorie ori cu medicul, atitudinile față de alăptare în țările în care călătoriți.

Alaptarea în public este acceptabilă în majoritatea țărilor din întreaga lume. Dar, în unele țări, este considerat ofensator, iar mamele trebuie să se acopere în timp ce alăptează.

Pune în bagaj un șal sau o pătură pentru a alăpta, dacă mergi în locuri unde alăptarea în public nu este agreată.

Medicamente pentru călătorie

Dacă luați medicamente pentru a trata boli sau diferența de fus orar, o cantiate mică va fi transferată copilului prin laptele matern.

Dacă luați medicamente anti-malarie, va fi afectat și laptele matern. În funcție de medicamentele pe care le luați, s-ar putea să nu fie sigur.

De asemenea, medicamentul anti-malarie administrat,  nu va proteja și copilul alăptat la sân. Micuțul va trebui să ia și el medicamente.

Discutați cu medicul despre modul în care orice medicament va afecta copilul care alăptează.

Vaccinări de călătorie

Dacă te vaccinezi pentru călătorie, nu va afecta copilul – cu excepția cazului în care ești vaccinată recent pentru febră galbenă. Vaccinul pentru febra galbenă este transmis în laptele matern și nu este sigur pentru copil. Pentru mai multe informații și recomandări, nu ezita să consulți medicul!

Diareea călătorului și alăptarea

Dacă suferi de diareea călătorului, continuă să alăptezi. Acest lucru nu îți va afecta copilul. Încearcă să crești consumul de lichide, să administrezi săruri de rehidratare, pe cale orală, și să alăptezi mai frecvent.

Rezerve scăzute de lapte în timpul călătoriei

Unele mame consideră că rezervele de lapte sunt afectate de stres, diferența de fus orar, deshidratarea și alte afecțiuni.

Iată ce poți face dacă crezi că ai rezerve scăzute de lapte:

  • Încearcă să te odihnești mai mult, inclusiv în timpul zilei.
  • Consumă multe lichide, în special apă.
  • Evită ceaiul, cafeaua și alte băuturi cu cafeină.
  • Continuă să alăptezi, chiar și mai frecvent, dacă este posibil.

În cazul în care alăptezi și planifici o călătorie cu bebelușul, nu ezita să ceri mai multe sfaturi și recomandări medicului pediatru! În funcție, de mijlocul de transport, locul în care mergi, durata călătoriei, etc., acesta îți va putea oferi informații și sfaturi specifice.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut