Ateliere de actorie susținute de actrița Maia Morgenstern

Comunicat de presa – Atelierele Maia Morgenstern

Ateliere de actorie susținute de actrița Maia Morgenstern și colaboratorii săi, în februarie 2019, la „Valea cu Pești” (Transfăgărășan, județul Argeș)

Celebra actriță Maia Morgenstern, coregraful Ștefan Lupu, soprana Ioana Bitere și actrița Diana Stancu, alături de Maria Cocriș – instructor yoga și Mirabela Butiri – psiholog, susțin mai multe ateliere de actorie, dans, canto și dezvoltare personală în perioada 3-8 februarie 2019, la Hotelul „Valea cu Pești”, de pe Transfăgărășan, județul Argeș.

Într-o atmosferă de vis, actrița Maia Morgenstern va susține o serie de ateliere de actorie dedicate tinerilor pasionați de teatru, celor care doresc să urmeze o carieră în acest domeniu, dar și celor care sunt interesați de dezvoltarea personală. Aceste ateliere vor fi completate de cursurile de dans susținute de Ștefan Lupu – actor coregraf, de canto, organizate sub conducerea Ioanei Bitere – soprană, de dicție cu Diana Stancu – actriță, de mindfulness cu Maria Cocriș – instructor yoga și de emoții cu Mirabela Butiri – psiholog.

Obiectivul acestor „cursuri artistice”, de șase zile, este de a crea o abordare integrată cu privire la meseriile scenei, dar și de a dezvolta pasiunea participanților pentru teatru, muzică și artă. Dincolo de faptul că oferă o pregătire substanțială pentru cei interesați de o astfel de carieră, această tabără este gândită și ca o platformă de dezvoltare personală pentru cei care doresc să își stimuleze creativitatea, dar și încrederea în sine.

În crearea acestei tabere am fost inspirați de un motto al Maiei Morgenstern: „Ne căutăm un loc sub soare ca să putem lăsa o umbra pe pământ”.

„Fie că este vorba despre cei pentru care această umbră pe pământ este o carieră în teatru sau film, fie că este vorba despre cei care își doresc să învețe arta de trăi frumos, noi vrem mai înainte de orice să creăm o emoție, una artistică, estetică și, de ce nu, emoția de a regăsi în fiecare zi bucuria de a trăi”, mărturisește actrița Diana Stancu.

Coregraful Ștefan Lupu s-a bucurat din plin de experiența de a participa la prima ediție a atelierelor, ce a avut loc în luna iulie a acestui an: „Mi-ar plăcea ca Atelierele <> să stârnească interesul și curiozitatea participanților spre artele spectacolului. Prin această joacă serioasă aș vrea ca participanții să gândească prin intermediul corpului lor, și cu prilejul acestei întâlniri să experimenteze arta teatrului și a dansului.”

Soprana Ioana Bitere consideră muzica esențială pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor: ,,Muzica este o imensă nevoie de visare” e necesar să fim purtați pe aripile muzicii, fie ea instrumentală sau vocală, ușoară sau clasică pentru a descoperi în fiecare din noi dorințe și emoții care ne deschid noi orizonturi.
” Atelierele se completează unele pe celelalte: “bazându-ne pe o temă și printr-o gamă de jocuri active, momente pozitive și de bucurie, copiii vor deveni conștienți de sine și de ceilalți, vor deveni conștienți de propriile emoții și de emoțiile celorlalți, vor dezvolta o serie de aptitudini sociale și își vor stimula creativitatea senzorială și auto-exprimarea” ne spune Maria Cocriș.
Mirabela Butiri consideră că “este foarte important ca părinții să ofere șansa unor experiențe sociale cât mai variate copiilor, pentru ca aceștia să se cunoască și să se dezvolte într-un mod armonios. Astfel de ateliere reprezintă șanse prețioase de dezvoltare pentru copii.”

„Hotelul <> are deja o tradiție în organizarea de evenimente, însa acesta este primul proiect ce implică adolescenți și copii. Este o onoare să fim gazda Atelierelor <> și să avem asemenea invitați. Le-am pregătit multe surprize participanților, printre care ocazia de a învăța câteva noțiuni despre nutriție, de a găti alături de chef Răzvan Savu, dar și o petrecere la piscină. Ceea ce ne dorim este ca la finalul acestor șase zile, oaspeții noștri să plece cu amintiri cât mai frumoase”, ne informează Vlad Grecu, reprezentant al Hotelului „Valea cu Pești”.

Înscrierea la Atelierele „Maia Morgenstern” se poate face la numărul de telefon 0742.276.558.

Pachetul include cazarea și masa, precum și accesul la cele 30 de ateliere, la piscină și la evenimentele conexe.

Organizator: Libro Studio

Parteneri:

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut