Beneficii ale cafelei în frumusețe

Cafeaua nu reprezintă doar băutura-minune care ne ajută să ne trezim în fiecare dimineață, aceasta având numeroase alte întrebuințări. Descoperă în cele ce urmează câteva beneficii ale cafelei în frumusețe!

Așa cum deja știm, consumată în cantități moderate, cafeaua este chiar sănătoasă. Pe lângă faptul că este bogată în antioxidanți și conține o mulțime de nutrienți benefici (riboflavină, acid pantotenic, mangan și potasiu, magneziu și niacină), cafeaua poate fi întrebuințată și în tainele frumuseții și îngrijirii corporale. Haideți să descoperim cum putem utiliza cafeaua (cu precădere zațul de cafea) în această direcție!

Benefiicii ale cafelei în frumusețe

  1. Cafeina reduce inflamația și stimulează aspectul strălucitor al pielii. Ca să te bucuri de acest beneficiu, înmoaie 2 discuri de bumbac în cafeaua răcită. După ce le storci, aplică-le pe ochii închiși pentru un interval de 10 minute.
  2. Cafeaua constituie un excelent exfoliant natural. Ca să te bucuri de beneficiile sale exfoliante, combină o ceașcă de zaț de cafea cu o jumătate de ceașcă de zahăr și cu o ceașcă de ulei de cocos. Amestecă bine ingredientele până obții o compoziție omogenă, după care masează-ți pielea cu acest mix, la duș.
  3. Cafeaua este o sursă excelentă de volum pentru păr. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a te bucura de acest beneficiu, este să amesteci zațul de cafea cu balsamul de păr. Aplici, masezi, după care clătești!
  4. Cafeaua poate fi utilizată și ca un calmant după plajă. Înmoaie un prosop de baie în cafea rece, apoi aplică-l pe zonele afectate de soare. Efectul răcoritor nu va întârzia să apară.
  5. Cafeaua oferă un plus de strălucire părului închis la culoare. Desigur că și acest proces se desfășoară tot la duș. Astfel, după ce îți șamponezi părul și îl limpezești, toarnă cu un pahar cafea rece, pe toată suprafața părului. Așteaptă 10 minute, după care poți clăti.
  6. Mască anti-îmbătrânire cu cafea. Pentru realizarea unei astfel de măști, trebuie să combini o jumătate de ceașcă de zaț de cafea cu o jumătate de ceașcă de pudră de cacao. Mai adaugă o ceașcă de lapte integral și o lingură de miere. Amestecă ingredientele, după care, compoziția astfel obținută se aplică pe față. Se lasă timp de 15 minute să acționeze, apoi se clătește.
  7. Cafeaua este și un bun remediu împotriva celulitei. Amestecă o ceașcă de zaț de cafea cu o jumătate de ceașcă de zahăr și cu o ceașcă de ulei de cocos. Compoziția omogenizată se aplică pe pielea umedă și se masează.

Dacă deja utilizați cafeaua în tainele îngrijirii corporale și frumuseții și cunoașteți mai multe variante de întrebuințare ale cafelei, nu ezitați să ni le împărtășiți și nouă!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut