Beneficiile celor 9 luni de sarcină

Deoarece cele 9 luni de sarcină nu reprezintă numai o perioadă de inconveniențe, multe femei însărcinate sunt mai înfloritoare și pline de viață. A avea un copil este o alegere importantă, sursa unei imense bucurii, dar de asemenea reprezintă o cură de frumusețe pentru viitoarea mamă.

Cele nouă luni de sarcină pot fi asimilate unui regim de sănătate pentru organismul mamei. Una dintre disfuncțiile cele mai frecvente și care atinge aproximativ 30% dintre femei este polichistoza ovariană caracterizată prin chisturi pe ovare care provoacă un ciclu neregulat uneori fără a avea ovulație. Polichistoza poate fi însoțită de acnee și pilozitate excesivă.

Sarcina permite, astfel, regresia parțială sau totală a acestor simptome datorită repausului ovarelor și al blocajului producției neregulate de hormoni.

Natura pielii variază frecvent pe perioada sarcinii: astfel, o femeie a cărei piele este grasă și acneică se poate bucura de o piele normală și luminoasă. Mutațiile pe care le produce sarcina nu sunt constatate doar la nivelul corpului, ci și la nivelul echilibrului psihologic.

Astfel, maternitatea îi poate aduce viitoarei mame o mai mare încredere în sine, o mai bună conștiință personală.

Printre altele, faza de pregătire pentru momentul nașterii permite unui mare număr de femei să descopere tehnici de relaxare și de respirație care să le ajută să își controleze anxietatea și teama de naștere, permițând femeilor să se destindă în așteptarea micuțului.

Yoga, sofrologia sau alte astfel de tehnici sunt puse la dispoziția femeilor însărcinate pentru a întâmpina cu seninătate venirea pe lume a copilului.

O veritabilă îmbogățire personală pentru femei și pentru viitorul lor de mame.

Sarcina reprezintă, de asemenea, o modificare a formelor, care devin mai voluptoase. O perioadă idilică pentru femeile care visează la niște sâni mai mari și mai feminini! Volumul acestora crește pe parcursul celor nouă luni de sarcină, fiind una dintre primele modificări corporale vizibile.

Responsabil pentru acest miracol: creșterea țesutului adipos, acest proces continuând și pe durata alăptării.

Se spune adesea că o femeie însărcinată este frumoasă, și pe bună dreptate! Această stare este științific justificată, inima viitoarei mame pompând mai mult sânge, ameliorând astfel circulația și irigarea vaselor sanguine.

Fața sa are un aspect întinerit cu pomeții bine conturați. Pielea îi este moale și suplă. Părul este mai strălucitor și luminos grație intervenției hormonilor de sarcină.

De altfel, viitoarea mamă, prin prisma condiției în care se află, este mai atentă la starea sa de sănătate, la aspectul său și își alocă timp pentru a se ocupa de ea însăși (deci și de viitorul copil). Mai disponibilă, își acordă momente de relaxare și îngrijire de care nu a avut timp sau ocazia mai înainte.

Femeia însărcinată are o igienă a vieții mai corectă, mai multe ore de somn, o viață mai echilibrată și asta se traduce prin aspectul său general care se adaugă stării sale de bine.

O sarcină dorită, fără probleme sau alte griji particulare, este însoțită de bucurie și umor care se reflectă indubitabil asupra femeii însărcinate.

Mândră de burta sa în continuă creștere, viitoarea mămică respiră bucuria de a trăi (chiar dacă perioadele de angoasă și de oboseală își mai fac prezența).

Simțindu-se bine în pielea sa, sexualitatea femeii poate trezi noi senzații în partenerul său, care este mult mai atent și delicat la nevoile acesteia.

Nouă luni pentru a aștepta bebelușul și pentru a se descoperi ca mamă… ce poate fi mai frumos?!

Sursă foto: PopSugar

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut