Beneficiile consumului de rodii asupra sănătății

Desfacerea unei rodii poate fi o adevărată provocare, însă semințele suculente de rodii, oferă numeroase beneficii consumatorilor.

Rodiile au proprietăți antioxidante, antivirale și anti-tumorale și se spune că sunt o sursă bună de vitamine, în special vitamina A, C și E, precum și acidul folic. Acest fruct uimitor conține de trei ori mai mulți antioxidanți decât vinul sau ceaiul verde.

Beneficiile uimitoare ale rodiilor asupra sănătății pot fi obținute savurând rodiile în mai multe moduri. Astfel, puteți consuma semințele sau puteți opta pentru sucul, siropul, pasta, nectarul sau concentratul de rodii.

Beneficiile rodiilor asupra sănătății

  • Tratarea tulburărilor de stomac

Coaja și frunzele rodiei sunt folosite pentru a calma tulburările stomacale sau diareea cauzată de orice tip de problemă digestivă. Ceaiul consumat din frunzele acestor fructe ajută, de asemenea, la vindecarea problemelor digestive. Sucul de rodii este utilizat pentru reducerea problemelor cum ar fi dizenteria și holera.

  • Reducerea problemelor cardiace

Un aport regulat de suc de rodie poate menține un flux bun de sânge în organism. Datorită acestei proprietăți, consumul de rodie scade ulterior riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral. Componentele antioxidante din acest fruct previn acumularea de colesterol rău contribuind astfel la menținerea arterelor fără cheaguri.

  • Îngrijirea dentară

Rodiile, cu proprietățile lor antibacteriene și antivirale, ajută la reducerea efectelor plăcii dentare și protejează împotriva diferitelor boli orale.

  • Prevenirea osteoartritei

Rodia ajută la reducerea numeroaselor boli, inclusiv ateroscleroza și osteoartrita. Daunele cauzate de îngroșarea și rigidizarea pereților arteriali și a cartilajului și articulațiilor pot fi vindecate prin consumul acestor fructe. De asemenea, rodiile pot preveni crearea de enzime care sunt responsabile pentru descompunerea țesuturilor conjunctive în organism.

  • Tratarea anemiei

Un flux sanguin sănătos poate fi menținut în organism prin consumarea acestor fructe. Rodiile furnizează sângelui fierul necesar, ajutând astfel la reducerea simptomelor de anemie, cum ar fi epuizarea, amețeli, slăbiciune și pierderea auzului.

  • Controlul diabetului

Pentru pacienții cu diabet zaharat, consumul de suc de rodie poate reduce riscul bolilor coronariene diverse. Odată cu aceasta, există o reducere a rigidizării arterelor, care inhibă dezvoltarea diferitelor boli cardiace.

Pe lângă aceste beneficii, rodiile contribuie și la combaterea semnelor îmbătrânirii, oferind consumatorilor o piele tânără și strălucitoare. De asemenea, aceste fructe suculente pot ajuta femeile să depășească simptomele depresiei în timpul menstruației, dar mai ales depresia apărută post-menopauză.

Avantajele și beneficiile pentru sănătate ale rodiilor sunt nenumărate. Așadar, nu ezitați să introduceți acest fruct în dieta familiei ca să profitați de beneficiile acestora.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut