Beneficiile scorțișoarei. 3 smoothie-uri cu scorțișoară

Scorțișoara este un condiment care provine din scoarța copacilor din familia „Cinnamomum”. Este nativă din Caraibe, America de Sud și Asia de Sud-Est.

Scorțișoara a fost consumată încă din anul 2000 î.Hr. în Egiptul Antic, unde era extrem de apreciată. În vremurile medievale, medicii au folosit scorțișoară pentru a trata afecțiuni cum ar fi tusea, artrita și durerile de gât.

În prezent, scorțișoara este al doilea cel mai popular condiment, după piperul negru, în SUA și Europa, iar aroma sa este perfectă în lunile reci de iarnă.

Beneficiile scorțișoarei

Introducerea de cantități moderate de scorțișoară, în dieta zilnică, poate avea un impact pozitiv asupra sănătății. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale scrțișoarei!

  • Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge

Scorțișoara contribuie la promovarea unor niveluri de zahăr din sânge sănătoase, ajutând la stabilizarea nivelului de energie și de dispoziție.

  • Contribuie la sănătatea creierului

Scorțișoara are proprietăți care pot ajuta la prevenirea inflamării. Acest lucru este important mai ales când ne referim la creier. De asemenea, acest condiment este cunoscut pentru beneficiile sale asupra părții creierului aferente memoriei. Se pare că este suficient să mirosim scorțișoară pentru funcția cognitivă și memoria să fie stimulate.

  • Are un conținut bogat în minerale

Scorțișoara conține calciu, fier, fibre și mangan, toate acestea având numeroase beneficii. Calciul are rol în menținerea sănătoasă a oaselor și dinților. Fierul ajută la transportul oxigenului în diferite părți ale corpului, favorizând astfel buna creștere a celulelor. Fibrele favorizează o digestie bună și contribuie la eliminarea toxinelor dăunătoare din sistem. Manganul este un oligoelement important pentru organism, în special datorită efectelor benefice asupra memoriei şi pentru înlăturarea senzaţiei de oboseală. De asemenea, manganul ajută la fixarea calciului şi a fierului în organism, ajută digestia, accelerează arderile şi are rol deosebit de important în activitatea glandelor endocrine, dar şi în cea sexuală.

Smoothie-uri cu scorțișoară

Ce modalitate e mai bună să integrezi scorțișoara în dieta ta zilnică, decât prin intermediul smoothie-urilor? Uite 3 rețete de smoothie-uri cu scorțișoară, extrem de delicioase!

  1. Smoothie verde cu scorțișoară

Ingrediente:

  • 1 mână de spanac
  • 1 banană
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 linguriță de miere
  • 1 ceașcă gheață
  • 1 cană lapte de migdale sau apă

Mod de preparare: puneți toate ingredientele în blender și amestecați până obțineți un amestec omogen!

  1. Smoothie cu măr și scorțișoară

Ingrediente:

  • 1 măr fără coajă și fără cotor
  • ½ cană lapte de migdale
  • ½ cană apă
  • ½ banană
  • 1 ½ linguriță scorțișoară
  • 1 ceașcă gheață
  • 1 linguriță miere

Mod de preparare: combinați toate ingredientele în blender și amestecați până obțineți un mix cremos și omogen.

  1. Smoothie cu unt de arahide și scorțișoară

Ingrediente:

  • 1 cană lapte
  • 1 banană medie
  • 1 lingură unt de arahide
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță miere
  • ½ ceașcă de gheață

Mod de preparare: adăugați toate ingredientele în blender și amestecați până obțineți o compoziție omogenă!

Precauții privind consumul de scorțișoară

Ca în orice altă situație, moderația este cheia. Așadar, nu vă feriți să utilizați scorțișoara în diverse rețete de deserturi, gustări sau chiar smoothie-uri, însă nu faceți exces! Prea multă scorțișoară poate determina scăderea exagerată a nivelului de zahăr din sânge.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut