Bufnița care se temea de întuneric de Jill Tomlinson

Bufnița care se temea de întuneric de Jill Tomlinson este o lectură ideală pentru copiii școlari, ajutându-i pe aceștia să descopere o altă latură a întunericului.

Întunericul este ceva misterios, capabil să ne sperie indiferent de vârstă. Totuși, cei care au cea mai mare teamă de întuneric sunt copiii. Dacă și puștiul tău vede doar partea negativă a întunericului, dăruiește-i această carte sau citiți-o împreună pentru a vedea că întunericul nu este chiar așa rău și înfricoșător cum pare.

Pentru a explica pe înțelesul copiilor rolul benefic al întunericului, autorul apelează la animăluțe și întâmplări hazlii din universul acestora.

Buf, un pui de bufniță de hambar, e asemenea oricărui alt pui de bufniță, doar că acestuia îi este foarte frică de întuneric. Acesta crede că „Întunericul e urât”, motiv pentru care refuză să meargă la vânătoare cu părinții săi. După ce mama bufniță i-a ascultat temerile cu multă răbdare, aceasta îi propune să iasă din cuib ca să exploreze ce este cu adevărat întunericul și dacă merită să îi fie frică sau nu de el.

Ascultând sfaturile mamei, Buf coboară din cuib și începe să-ntrebe în stânga și-n dreapta „Cum este întunericul?”. Acesta se întâlnește cu un băiat ce așteaptă lăsarea întunericului ca să se bucure de un foc de artificii, o doamnă în vârstă, un cercetaș plecat în tabără, o fetiță care-i povestește despre magia Crăciunului și cum Moșul așteaptă să vină noaptea ca să împartă cadouri, un bărbat cu un telescop ce-i arată cât de frumos e cerul înstelat noaptea și o pisică (neagră, evident!) care îi propune să o însoțească în aventurile sale nocturne.

Cu ajutorul acestor personaje, Buf descoperă latura pozitivă a întunericului, constatând că nu există motive să te temi de acesta.

Lectura scrisă pe înțelesul copiilor este însoțită de imagini sugestive, ce îi invită pe micii cititori într-o aventură cu și despre întuneric. Bufnița care se temea de întuneric a fost publicată la editura Nemi, în anul 2016, fiind disponibilă online sau în librării, la un preț accesibil.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut