Casa Experimentelor

Casa Experimentelor reprezintă Centrul Științific Român, fiind un proiect inițiat de Asociația pentru Formare, o oragnizație non-guvernamentală, non-profit.

Punctul central al activității acestei asociații este reprezentat de modelarea oamenilor prin motivare, atitudine și resurse pentru excelență.

Prin programele desfășurate, Asociația pentru Formare urmărește investirea în oameni, vizând promovarea valorilor sociale, a drepturilor omului și eliminarea oricărui tip de discriminări. Mai mult, prin activitățile existente, asociația stimulează creativitatea și potențialul fiecărui copil.

Asociația pentru Formare a inițiat „Școala Copiilor” (www.scoalacopiilor.ro), un proiect care urmărește completarea programului școlar tradițional, având ca scop final educația în toate aspectele sale: cursuri, ateliere, sport, artă și cultură.

Ce este un Centru Științific?

Formatul de „centru științific” vizează realizarea unor expoziții interactive de tip „hands-on”. În cadrul acestora, fiecare poate avea o experiență personală a fenomenelor, explorând diverse situații care îmbină armonios știința cu tehnologia.

Din acest tip de format face parte și Casa Experimentelor. Toate exponatele prezentate în cadrul acesteia invită vizitatorii la cunoaștere. Experiența este una inedită, diferită de cea a muzeelor clasice unde, în cea mai mare parte, este interzisă atingerea pieselor expuse. Casa Experimentelor pune accentul pe practică, pe interactivitate, invitând puștii la o sesiune explorativă.

Acest proiect inovativ este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul contribuției elvețiene pentru Uniunea Europeană Extinsă.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut