Casa Memorială Liviu si Fanny Rebreanu

Amplasată în sectorul 5 al Bucureștiului, Casa Memorială Liviu și Fanny Rebreanu se află într-un apartament cumpărat de scriitor în anul 1934, pentru fiica sa Puia-Florica Rebreanu.

Spațiul și patrimoniul au ajuns în posesia statului datorită deciziei fiicei lui Liviu Rebreanu de a dona acest spațiu. Această hotărâre a fost luată din dorința fetei de a face cunoscute lumii întregi și realizările mamei sale, Fanny (Ştefana Rădulescu), o talentată actriţă.

Procesul de donație s-a realizat în anul 1992, urmând ca 3 ani mai târziu, ulterior stingerii din viață a Floricăi, locuința să fie transformată în casă memorială. Odată renovat, spațiul a fost inclus în circuitul cultural-artistic.

Colecția expusă în cadrul casei memoriale curpinde obiecte de mobilier, documente literare, scrisori, manuscrise, fotografii, precum şi tablouri pictate de Camil Ressu, Jean Steriadi, Nicolae Dărăscu, Francisc Şirato, sculpturi de Miliţa Petraşcu, Ion Jalea, Oscar Han. Vizitând acest muzeu, veți putea admira şi o impresionantă colecţie de ceramică şi alta de icoane pe sticlă, aparţinând marelui prozator Liviu Rebreanu.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut