Ce să faci când ți-e teamă de greșeli

Ce să faci când ți-e teamă de greșeli. Ghid pentru copiii care nu acceptă să fie imperfecți este o carte care aparține scriitoarei și ilustratoarei Janet McDonnell, fiind realizată în colaborare cu psihologii Dr. Claire A.B.Freeland si Dr. Jacqueline B. Toner.

Așa cum deja mulți dintre noi au pățit-o pe propria lor piele, dorința de perfecțiune și de evitare a erorilor nu ține cont de vârstă. Există puști care, încă de mici, își doresc să desfășoare lucrurile ca la carte, considerând greșelile inadmisibile.

Ei bine, ambiția și determinarea nu fac rău nimănui, însă este important să percepem greșelile ca pe un pas important în obținerea de reușite. Exact același subiect este abordat și în această carte, adresată micilor perfecționiști.

Protagoniștii acesteia sunt exploratorii. Exploratorii cercetează locuri în care n-au mai fost niciodată. Uneori ei au nevoie de timp ca să facă descoperiri. Poate că nu înțeleg hărțile pe care le au cu ei. Poate că o iau în direcții greșite. Uneori trebuie s-o ia de la capăt cu expediția lor!

Or, dacă exploratorii n-ar putea să-și accepte greșelile și să meargă mai departe, n-ar mai face nicio descoperire! Ei bine, dacă ai constatat că teama de greșeli și eșec este un factor inhibator pentru piciul tău, înseamnă că această lectură îi va prinde bine.

Ce să faci când ți-e teamă de greșeli este o carte specială elaborată pentru copii și părinți, fiind realizată pe baza unor strategii și tehnici bazate pe principii cognitiv-comportamentale. Prin intermediul acestora, lectura îi va învăța pe cititorii cu vârste între 8 și 12 ani, într-un mod specific vârstei, cum să facă față emoțiilor care stau în spatele fricii de eșec.

Cartea este una interactivă și, odată ce copiii o vor parcurge, vor descoperi cum să facă față fricii și temerii de a greși, cum să se motiveze pentru a reuși să exploreze noi orizonturi.

Cartea a fost publicată la editura Trei, în anul 2016, fiind disponibilă atât online, cât și în librării.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut