Ce să faci… să scapi de griji de Dawn Huebner

Anxietatea la vârste fragede este o problemă cu care mulți copii și, implicit, părinți se confruntă. Dacă ai epuizat toate variantele prin care să-ți ajuți copilul să gestioneze anxietatea, poți încerca lectura Ce să faci… să scapi de griji de Dawn Huebner.

Știai că grijile sunt la fel ca roșiile? Nu, nu se pot mânca. Dar le poți face să crească pur și simplu dacă le acorzi atenție. În cazul în care îngrijorarea a crescut atât de mult încât îți dă bătăi de cap aproape în fiecare zi, atunci cartea aceasta e numai bună pentru tine.

Ce să faci… să scapi de griji este un ghid practic, care se adresează copiilor cu vârste între 6 și 12 ani, ce se confruntă cu probleme de anxietate, și părinților acestora.

Ghidul este însoțit ilustrații atractive, pe gustul copiilor, oferind explicații simple, ușor de înțeles chiar și pentru cei mici, concepute astfel încât să-i determine pe copii să-și înțeleagă problemele și să se implice activ în rezolvarea acestora.

Grijile le sunt prezentate copiilor sub forma unor dușmani care pot fi învinși dacă se urmează consecvent anumiți pași și anumite trucuri. Astfel, autorul vine în ajutorul copiilor și părinților cu numeroase recomandări și sfaturi ingenioase. Spre exemplu, se creează în intervalul unei zile un anume „timp destinat grijilor“. Se recurge, de asemenea, și la puterea imaginației: copilul va crea un cufăr pentru griji, în care acestea vor fi închise, sau se va desena pe sine lipsit de griji.

Trucuri de acest fel și multe alte elemente-cheie care să vă ajute să țineți piept anxietății la vârste fragede, veți descoperi parcurgând această lectură.

Cartea a fost publicată la editura Trei, în aprilie 2015, fiind disponibilă în librăriile online la un preț accesibil.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut