Cearta în cuplu după nașterea copilului

Cuplurile îmbrățișează ideea de a avea un copil cu foarte mari speranțe, de obicei. Nu puține sunt persoanele care consideră că un copil poate fi „rezolvarea” tuturor problemelor (dacă acestea există) sau că, odată venit pe lume, acesta va determina consolidarea relației de cuplu.

Ideea e că, dacă partenerii pleacă la drum cu această idee, dezamăgirea va fi mult mai mare odată cu venirea pe lume a copilului. Totul se schimbă. Atât universul femeii, cât și al bărbatului sunt date peste cap. Toate planurile trebuie făcute pentru copil, fiecare dintre parteneri trecând pe un loc secund. Toate aceste modificări sunt copleșitoare și, nu de puține ori, afectează grav relația de cuplu a partenerilor.

Potrivit cercetătorilor, făcând o comparație între cuplurile cu copii și cele fără copii, procentul de deteriorare a unui relații este de 2 ori mai mare în cazul cuplurilor care au copii. Mai mult, dacă sarcina este neplanificată, părinții se confruntă cu un impact negativ și mai mare al acestei vești.

Haideți să descoperim împreună care sunt principalii factori care declanșează cearta și deterioarea relației de cuplu, odată cu nașterea primului copil.

Cauze ale certurilor din cuplu după nașterea primului copil

Hormonii își spun cuvântul. În cazul multora dintre femei hormonii o pot lua razna după naștere și chiar se pot confrunta cu depresia postnatală. Desigur că această stare depresivă nu va cădea bine relației. Din acest motiv, este recomandat să îți accepți starea, să nu te închizi în tine, ci, dimpotrivă să comunici cu soțul tău și să găsiți împreună cea mai bună soluție de rezolvare a problemei. Pentru a descoperi mai multe despre depresia postnatală și sfaturi despre cum să treci peste aceasta, poți intra AICI.

Citește urmatoarea pagină ->

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut