În cinematografe: Povești de pe Malul Lacului (2017)

Povești de pe Malul Lacului  sau Tales from the Lakeside: Lengemesék reprezintă un nou lungmetraj de desen animat ce evocă perioada de glorie a animației maghiare clasice. Filmul, bazat pe serialul popular „Lengemesék”, de Judit Berg, este regizat de Zsolt Pálfi, care înainte semna și serialul de desen animat omonim.

Pe durata rulării animației, spectatorii de toate vârstele vor pătrunde într-un univers miraculos, ale cărui personaje centrale sunt ușureii. Aceștia au piele verde, sunt curajoși și sunt străjerii Mării de Stuf. Copiii pot deveni și ei străjeri doar când li se face părul castaniu.

Până la acest stadiu evolutiv, viața e plictisitoare fiindcă, având părul verde, ei nu au voie să zboare de colo-colo, să coboare pe apă și nici să ia parte la derbyurile de broaște. Cea mai mare dorință a lui Füttyös Vilkó este să poată fi și el străjer, deși curiozitatea îi creează numai probleme.

La un moment dat, lacul intră în pericol fiindcă haracii – niște „arătări” ursuze cu capul rotund și roșu – împreună cu lebedele vor să intre-n luptă cu ușureii. Aceștia din urmă par neputincioși, dar Vilkó are un plan curajos pentru a-și salva comunitatea și pe prietenul lui Táltos, capturat de haraci. Din fericire, în ajutorul lui Vilkó sar Nagyapó, dar și șerpii de apă și broscuțele.

Animația este deja disponibilă în 18 săli de cinematograf din țară. În București, animația Povești de pe Malul Lacului rulează la Cinema Elvire Popesco, Muzeul Țăranului Român, Cinema Europa și Cinema Union!

Trailer-ul animației este disponibil mai jos!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut