Copiii spun… emoțiile sunt bune de Virgil Ianțu

Emoțiile reprezintă un univers care ne întâmpină constant cu numeroase mistere, indiferent că suntem adulți sau copii.

Când vine vorba de emoțiile „negative”, grijile asociate acestora sunt amplificate! Cum distingem emoțiile, cum le exprimăm adecvat și, mai ales, cum să facem să le controlăm, sunt principalele aspecte cu care ne confruntăm ori de câte ori o nouă emoție iese la suprafață.

Când devenim părinți, putem spune că lucrurile se complică și mai tare… pe lângă faptul că trebuie să lucrăm la emoțiile noastre, este necesar să ne învățăm și piticii cum să-și gestioneze emoțiile – fie ele pozitive sau negative – într-un mod adecvat.

O lectură interesantă în acest sens, adresată tuturor puștilor de 6-10 ani, este Copiii spun… emoțiile sunt bune. Aceasta este prima carte pentru cei mici semnată de Virgil Ianțu. Volumul reprezintă continuarea firească a proiectului Copiii spun – un curs ca o joacă și a seriei online de pastile de „înțelepciune copilărească”, dezvoltate recent, din pasiune pentru psihologia copiilor.

Cum transformăm frica de eșec în emoție pozitivă? Cum facem ca vocea aceea mică și enervantă, care ne spune că n-o să reușim ceva, să fie redusă la tăcere? Cum ne pregătim pentru a dărui celorlalți trăiri autentice, intense, pozitive? Toate sunt dileme cu care ne confruntăm adesea.

Copiii spun… emoțiile sunt bune este o poveste în care se vor regăsi toți cei care au avut de-a face, la un moment dat, cu teama de a sta în fața unui public mai mare sau mai mic… și l-au cucerit!

Cartea recomandată a fost publicată în anul 2017 la editura Pandora M, ilustrațiile extrem de sugestive aparținând Irinei Mariei Iliescu.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut