Copilul independent sau cum să fii o mamă „leneșă” de Anna Bîkova

Odată deveniți părinți, avem tendința să ne ajutăm copiii la orice pas, poate chiar să facem lucruri nu doar pentru ei, ci și în locul lor, și, fără ca măcar să ne dăm seama, ajungem să ne cocoloșim copiii și să ne transformăm în așa numiții părinți-elicopter sau părinți-cloșcă! Acest subiect este abordat și în lectura recomandată  Copilul independent sau cum să fii o mamă „leneșă” de Anna Bîkova.

Parcurgând această carte veţi descoperi numeroase informații interesante, printre care:

  • cum să învăţaţi copilul să doarmă în pătuţul lui, să-şi strângă jucăriile şi să se îmbrace
  • când trebuie să-l ajutaţi pe copil şi când e mai bine să vă abţineţi să faceţi asta
  • cum să lăsaţi deoparte rolul de mamă perfecţionistă şi să deveniţi o mamă „leneşă”
  • de ce este periculoasă protecţia excesivă şi cum s-o evitaţi
  • cum să-l faceţi pe copil să creadă în forţele proprii
  • ce înseamnă educaţia în stil coaching

Despre Anna Bîkova

Anna Bîkova este pedagogă şi psihologă, de origine rusă, faima ei depășind de ceva vreme granițele acestei țări. Articolul „De ce sunt o mamă leneşă” a iscat nenumărate dispute între specialişti şi părinţi deopotrivă. Un lucru este însă cert: pentru părinţii cărora le pasă de copilul lor, experienţa şi sfaturile ei, împărtăşite aici într-un mod prietenos şi cu foarte mult umor, pot constitui reţeta magică a unei educaţii armonioase, cu o mulțime de beneficii, atât pentru părinți, cât și pentru copii.

Lectura Copilul independent sau cum să fii o mamă „leneșă” a apărut în anul 2016 la editura Paralela 45, făcând parte din colecția Biblioteca pentru părinți.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut