Cosmos: Odisee în timp și spațiu (2014)

Astăzi vă recomandăm un documentar interesant – Cosmos: Odisee în timp și spațiu (2014) – despre unul dintre subiectele care, poate, stârnesc cel mai mult curiozitatea și interesul tuturor copiilor, dar nu numai: cosmosul și evoluția umanității.

Serialul de tip documentar ni-l prezintă pe apreciatul fizician și popularizator al științei Neil deGrasse Tyson într-o călătorie care cuprinde literalmente tot ceea ce știm despre univers. De la materia întunecată la evoluție, de la ADN la fizica cuantică, Neil ne poartă în peste 30 de locații fizice diferite, cu o combinație inedită de imagini fantastice, secvențe animate și teorii.

Serialul reprezintă un remake al seriei din 1980 – Cosmos, creat și prezentat de Carl Sagan – dar cu toate avantajele tehnologice de editare, disponibile în anul apariției.

Această inițiativă masivă în comunicarea științifică cuprinde 13 episoade cu efecte vizuale fabuloase și o coloană sonoră care se potrivește perfect. Cu un entuziasm neobosit, Tyson face conceptele dificile ușor de înțeles și accentuează faptul că oricine cu imaginație poate deveni următorul superstar științific.

Cele 13 episoade cuprind următoarele teme:

 1. Standing Up in the Milky Way (Calendarul cosmic)
 2. Some of the Things That Molecules (Ce știu să facă moleculele)
 3. When Knowledge Conquered Fear (Știința care alungă frica)
 4. A Sky Full of Ghosts (Un cer plin de himere)
 5. Hiding in the Light (La adăpostul luminii)
 6. Deeper, Deeper, Deeper Still (Universul invizibil)
 7. The Clean Room (Camera curată)
 8. Sisters of the Sun (Surorile Soarelui)
 9. The Electric Boy (Băiatul electric)
 10. The Lost Worlds of Planet Earth (Lumile pierdute ale Planetei Pământ)
 11. The Immortals (Nemuritorii)
 12. The World Set Free (Lumea eliberată)
 13. Unafraid of the Dark (Fără teamă de Întuneric)

Prin natura informațiilor expuse atât vizual, cât și verbal, seria de tip documentar, poate fi vizionată fără probleme de copiii mai mari de 7 ani. Așadar, nu ezita să pornești într-o călătorie palpitantă, plină de aventură și presărată cu imaginație, împreună cu puștiul tău.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut