Curajul de Bernard Waber

Curajul este o trăsătură care ne ajută într-o muuulțime de situații. Dacă ne gândim ce este curajul, cu siguranță definițiile ce ne vin în minte diferă de la o persoană la alta, însă suntem convinși că toate sunt la fel de adevărate.

Astfel, curajul nu se manifestă doar atunci când un pompier se luptă cu flăcările ca să salveze viața unui om. Această trăsătură este posedată de fiecare dintre noi, astfel că o punem în practică zi de zi, în activitățile cotidiene. În moduri diferite, e drept!

De exemplu, curaj înseamnă „să fii primul care cere împăcare după o ceartă cu un prieten” sau „să dormi fără lumina aprinsă“. O atitudine curajoasă este și atunci când ne recunoaștem greșeala sau atunci când alegem să ne cerem scuze propriilor copii.

Lectura recomandată aduce în prim-plan exact aceste variante ale curajului de care fiecare dintre noi dă dovadă la un moment dat, uneori chiar fără să realizăm. Astfel, Bernard Waber descrie într-un mod jucăuș și emoționant varietatea tipurilor de curaj. Fie că e vorba de situații importante sau mărunte, există momente în care eroul din noi iese la iveală.

Bernard Waber a fost un celebru autor american de cărți pentru copii. Printre cele mai cunoscute cărți ale sale se numără The House on East 88th Street, precum și seria Lyle, despre un crocodil care trăiește la oraș și aduce bucurie oamenilor pe care-i întâlnește.

Cartea „Curajul” a fost scrisă după atentatele din 11 septembrie 2001 din Statele Unite și explică pe înțelesul copiilor semnificația acestei trăsături umane prețioase.

Cartea a fost publicată în anul 2016 de editura Pandora, traducere Luminița Gavrilă, și este disponibilă atât online, cât și în librării la un preț accesibil. Lectura este recomandată tuturor preșcolarilor.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut