De ce ar trebui să-ți consideri partenerul de viață cel mai bun prieten

Atunci când ajung să se implice într-o relație serioasă, de lungă durată, oamenii se comportă diferit. Unii își „uită” complet prietenii și își schimbă obiceiurile, astfel încât partenerul ține loc de orice: iubit,  prieten, etc. Alții, în schimb, consideră că lucrurile nu trebuie amestecate și că viața amoroasă nu are nici în clin, nici în mânecă cu viața socială.

Astfel, există 2 categorii de oameni când vine vorba de relația amoroasă și de așteptările de la partener: unii își doresc un iubit și un partener de nădejde pe care să știe că se pot baza indiferent de situație. Se întâmplă ca aceștia să nu mai aibă nevoie de prieteni proprii (excludem aici prietenii de familie) și să considere partenerul întregul lor univers.

A doua categorie nu poate trăi fără prietenii vechi, ăia cărora poți să le spui ofurile, chiar și legate de viața de căsnicie. Pentru aceștia, viața fără prieteni e neîmplinită, lucru care poate afecta și căsnicia.

Nu înclinăm spre nici una dintre variante, depinde de fiecare ce nevoi și așteptări are, ce îl împlinește în propria relație.

Totuși, indiferent că mai ai și alți prieteni sau nu, considerăm că partenerul de viață ar trebui să fie cel mai bun prieten al oricărei persoane. Altfel, relația nu funcționează adecvat, la capacitatea sa maximă. Descoperă și argumentele în cele ce urmează!

De ce ar trebui să-ți consideri partenerul de viață cel mai bun prieten!

  • Poți fi tu însuți în relație.

Asta pentru că deja sunteți prieteni și nu vă mai e teamă, rușine, nu mai aveți nicio reținere în a fi voi înșivă, fără inhibiții. La urma urmei, asta este cel mai important: să vezi că o relație funcționează atunci când ambii parteneri au puterea de a fi ei înșiși, fără să simtă nevoia să joace vreun rol, să păstreze limite, etc.

De asemenea, această capacitate de deschidere oferă fiecăruia dintre parteneri posibilitatea de a descoperi „partea rea”, defectele, temerile celuilalt. Cunoscând și acest aspect unul despre celălalt, vă va ajuta să gestionați eficient multe situații mai dificile.

  • Vă puteți construi o relație originală.

Atunci când cunoști tabieturile partenerului, atunci când ai capacitatea să te ajustezi unul după dorințele celuilalt, deja relația e la un alt nivel: mult mai consolidată și, prin urmare, mai greu de distrus. De asemenea, puteți face glume personalizate, codate, pe care nimeni din jur să nu le înțeleagă. În calitate de cei mai buni prieteni, râsul, cântatul și dansul la întâmplare între voi doi sunt chestii de invidie și admirație din partea celor din jur. O astfel de relație strânsă, vă permite chiar să vă împrumutați și hainele. Bine, mai mult soția de la soț. Între noi fie vorba, nu v-ați dorit nici măcar o dată să purtați cămașa bărbatului iubit?

  • Puteți face o mulțiiiime de lucruri diferite împreuă!

De la uitatul la filme și seriale sau sport, până la lucruri/ activități copilărești și amuzante de te doare burta de râs doar când îți amintești. Sau ce, voi niciodată nu ați sărit când trebuia sa mergeți? Sau niciodată nu ați lins castronul de cremă după ce ați umplut prăjitura?

  • Puteți fi onești unul cu celălalt ducând relația la un nivel mai profund!

Cred că o relație de căsnicie se maturizează o dată cu noi. Se consolidează prin greșelilele noastre și înflorește odată cu toate amintirile frumoase pe care creăm. Într-o astfel de relație sunt extrem de importante încrederea și onestitatea pe care le arătăm reciproc.

Astfel, partenerului tău, în calitate de prieten bun, îi poți spune adevărul cu mai multă ușurință, indiferent de situație. Spre exemplu, poți aborda și unele părți negative ale sale, fără ca acesta să se supere. Totul trebuie să fie constructiv.

  • Când simți că partenerul de viață este cel mai bun prieten al tău, ai siguranța că proprii copii vor crește într-un mediu sănătos!

Cred că e important pentru orice părinte să știe că oferă copiilor un mediu sănătos și armonios de creștere și dezvoltare. De asemenea, având ca background o astfel de relație, este aproape imposibil să nu fiți un bun exemplu și să nu luați cele mai bune decizii de creștere și educare a copiilor.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut