Depozitarea alimentelor: frigider sau cămară, în funcție de categorie

Când vine vorba de depozitarea alimentelor, probabil ați auzit numeroase recomandări care se bat cap în cap. Dacă încă sunteți confuzi cu privire la aceste reguli uneori conflictuale, în cele ce urmează puteți descoperi opinia unor nutriționiști dieteticieni, experți în depozitarea alimentelor.

Iată ce recomandă Academia Americană de nutriție și dietetică!

Mierea este foarte stabilă și va dura mult timp. De asemenea, dacă depozitați mierea la rece, aceasta devine greu întins, deci este mai bine să o țineți în cămară.

Roșiile o duc mai bine atunci când sunt păstrate la frigider, unde pot deveni mai făinoase. Este adevărat că ele se strică mai repede când sunt stocate afară. Dacă nu le veți mânca în decursul a 1-2 zile, depozitați roșiile coapte în frigider, timp de 2 sau 3 zile. Cu toate acestea, rețineți că odată ce ați tăiat o roșie (sau orice fruct sau legumă), aceasta trebuie să fie refrigerată pentru a încetini înmulțirea bacteriilor dăunătoare.

Cartofii și ceapa necesită aceleași condiții de stocare, însă nu ar trebui stocate împreună. Amidonul din cartofi se transformă în zahăr când este refrigerat. Cartofii și ceapa ar trebui să fie depozitate într-un loc răcoros, uscat, cum ar fi partea de jos a cămarei. Atunci când constatați că o ceapă sau un cartof se strică, este recomandat să le îndepărtați de restul cartofilor sau cepelor sănătoase.

Pâinea poate căpăta rapid un gust de „stătut” în frigider din cauza aerului circulant uscat. Dacă vă temeți că pâinea se va mucegăi prea repede deoarece în bucătărie este prea cald sau aerul este prea umed, sau dacă considerați că nu o veți mânca repede, înghețați-o. Ulterior, o dezghețați la nevoie, scoțând-o afară sau utilizând setarea „defrost” de la cuptorul cu microunde.

Untul de arahide devine greu de amestecat sau de întins, atunci când este ținut în frigider. Deci, îl puteți ține în cămară, dacă îl consumați în 2-3 luni de la deschidere. Ținut la frigider, acesta poate fi consumat în 4-6 luni de la deschidere. Cu toate acestea, dacă cumpărați unt natural de arahide, verificați eticheta; unele mărci recomandă refrigerarea pentru a preveni separarea uleiurilor naturale.

Alimente care se păstrează mai bine la frigider

Uleiul de măsline și cel de nuci se lâncezesc repede, atunci când sunt depozitate într-un spațiu luminos și călduros, acest lucru reducând calitățile lor sănătoase. Refrigerarea poate face ca aceste uleiuri să devină tulburi, dar ele vor fi limpezi, odată ce vor reveni la temperatura camerei.

Brânzeturile se pot servi cel mai bine la temperatura camerei, însă, ca orice produs de origine animală, și acestea au nevoie să fie depozitate la rece. Pentru a vă bucura de cea mai bună aromă, scoateți brânzeturile afară, cu puțin timp înainte să fie servite. Alimentele perisabile (cu o durată scurtă de viață, dacă nu sunt depozitate la rece), inclusiv brânza, ar trebui aruncate dacă sunt păstrate afară pentru 2 sau mai multe ore. În lunile călduroase, acest interval de timp este și mai scăzut.

Untul ar trebui păstrat la rece. În acest mod, veți evita contaminarea riscantă cu bacterii. Dacă doriți ca untul să fie moale, scoateți-l cu puțin timp înainte de servire, pentru a-l lăsa să se înmoaie.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut