Destresează-ți copilul cu o porție de YOGA

Copiii, asemeni adulților, se confruntă cu o mulțime de distrageri, suprastimulare, tentații și presiune de grup. O modalitate de a-i ajuta să facă față tuturor acestor provocări specifice universului copilăriei, este prin Yoga.

Deși poate multe persoane consideră Yoga o practică specifică adulților, aceasta are un impact pozitiv și asupra copiilor, oferindu-le acestora numeroase beneficii.

Descoperă în informațiile care urmează ce avantaje oferă Yoga micilor practicanți!

Beneficiile practicării Yoga în rândul copiilor

  1. Consolidarea încrederii

În timp ce copiii practică în mod regulat Yoga, stăpânirea de noi poziții și crearea unui flux între corp și minte ajută la construirea încrederii. De asemenea, copiii vor avea senzația de reușită cu fiecare poziție proaspăt învățată.

Un alt lucru important este că Yoga nu presupune competiție și nici compararea unui copil cu un altul, întrucât practicarea de Yoga permite fiecărui copil să se miște în propriul ritm.

  1. Modelarea unui corp sănătos

O practică regulată de Yoga ajută la promovarea unui organism mai sănătos prin poziții care presupun stretching, întărirea oaselor și chiar consolidarea coordonării. Astfel, Yoga pentru copii îmbunătățește flexibilitatea și crește fluxul de sânge, ceea ce, la rândul său, poate contribui la reducerea riscului de rănire în timpul altei activități fizice.

  1. Îmbunătățirea concentrării

Folosirea Yoga ca o pauză scurtă pentru creier, ca o metodă de relaxare, poate ajuta copiii să se concentreze mai bine, ceea ce înseamnă, la rândul său, mai multă capacitate de învățare, asimilare!

  1. Gestionarea stresului prin respirație

Respirația controlată poate face minuni pentru stres și anxietate, ajutându-ne să obținem un sentiment de calm și de reasigurare. Atunci când aceste tehnici de respirație sunt predate corect, acest lucru nu este diferit pentru copii. Yoga îi ajută pe copii să înțeleagă cum să-și folosească respirația pentru a reduce stresul și pentru a prelua controlul atunci când se simt anxioși. Odată ce au stăpânit acest lucru în timpul claselor de Yoga, ei pot utiliza această tehnică ori de câte ori simt nevoia.

  1. Promovarea incluziunii

Nu toți copiii preferă natura competitivă a sporturilor, iar performanța de a câștiga pur și simplu nu se potrivește tuturor tipurilor de caractere. Un motiv extrem de bun pentru care copilul tău să practice Yoga, este că evoluția nu se face prin comparație cu alți copii, ci se rezumă la propria persoană. Yoga îi învață pe copii cum să devină cea mai bună versiune a lor înșiși.

  1. Îmbunătățirea coordonării și echilibrului

Yoga presupune abilitatea practicanților de a utiliza o gamă variată de mușchi pentru obținerea diferitelor posturi și poziții. În acest mod, corpul copiilor lucrează în simetrie, îmbunătățind coordonarea organismului și încurajând dezvoltarea motorie.

Pe măsură ce Yoga devine tot mai accesibilă pentru copii, este normal ca părinții să se întrebe ce beneficii oferă clasele de Yoga pentru micuții lor. După cum ați observat, Yoga oferă copiilor atât beneficii fizice, cât și beneficii care vizează bunăstarea psihică și dezvoltarea copiilor.

Mai mult decât atât, lecțiile de Yoga pentru copii se desfășoară într-un mediu prietenos și relaxant, cu cântecele amuzante, fel de fel de jocuri și muuuultă, multă veselie. Dacă vrei să testezi chiar tu avantajelor claselor de Yoga pentru copii, mergi cu piticul tău și bucurați-vă de o experiență inedită la o clasă de Yoga for Family.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut