Băiețelul cu aripă de fluture

Autoarea Ioana Chicet Macoveiciuc deja ne-a obișnuit cu diverse povești emoționante în care se regăsesc orice părinte și copil, astfel că după bestseller-urile Te iubesc orice-ai face și Mami, e gata?, ne surpinde cu o altă poveste fascinantă – Băiețelul cu aripă de fluture.

Eroul acestei cărți este un copil diferit pe nume David, care, în loc de mâna dreaptă, s-a născut cu o aripă de fluture. Așa cum se întâmplă și în viața reală, părinții fac tot posibilul să-și aducă copilul la „normal”, consultând tot felul de medici și specialiști. Dar… ce este de fapt normalitatea? Și, în fond, să ne simțim bine pielea noastră și să fim încrezători în propriile forțe, asta contează cel mai mult. Ei bine, din acest punct de vedere, David e un norocos întrucât posedă aceste 2 atuuri. El visează că zboară, are mulți prieteni, e iubit și are încredere în oameni.

Sigur că răutățile există și ele, iar David, la un moment dat, se confruntă cu acestea. Astfel, un băiețel mai mare râde de el în parc, întrucât nu este la fel ca ceilalți. Cu un strop de fantezie, povestea este extrem de bine ancorată în realitate astfel că numeroși copii speciali și diferiți, dar nu numai, se vor regăsi în întâmplările expuse.

Cartea Băiețelul cu aripă de fluture este o lectură potrivită, indiferent de vârstă. Mai mult, am numi-o chiar o lectură necesară, dat fiind că trăim într-o societate în care există numeroși copii cu nevoi speciale, dar și prejudecăți pe măsură.

Parcurgând această carte, cititorii vor descoperi numeroase lecții despre iubire, acceptare și prietenie.

Din spusele autoarei, ceea ce a inspirat-o să scrie această poveste emoționantă și optimistă, sunt următoarele: „Am scris această poveste duioasă despre un băiețel diferit pentru că eu cred că toți suntem diferiți în tot felul de feluri. Unii dintre noi sunt timizi. Alții nu pot să plângă. Alții se tem de căței. Unii nu vor să doarmă. Eu, de exemplu, nu suport castraveții. Dar toți vrem același lucru: să fim iubiți. David, băiatul cu aripa de fluture, e un omuleț curajos, fericit, care a înțeles ceva foarte important despre viață: că ea e frumoasă dacă știi s-o primești cu iubire. Îmi doresc mult ca această carte să vindece și să vă ajute să vă bucurați de voi, de viață, de fluturi și, poate, de ce nu, și de castraveți!”.

Așadar, nu ezitați să pătrundeți într-o lume plină de fantezie, optimism și iubire, în care diferențele dintre oamenii nu suprimă nevoia universală de iubire, pe care cu toții, vrem să recunoaștem sau nu, o avem și tânjim să ne fie împlinită! Povestea astfel conturată este susținută magistral de ilustrațiile realizate cu iscusință de către Lavinia Trifan Pop.

Dacă doriți să vă surprindeți piticii cu această minunată lectură, Băiețelul cu aripă de fluture a fost publicată în acest an la editura DPH, fiind disponibilă atât online, cât și în librării.

[shareaholic app="share_buttons" id="26044356"]

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut