Cei șapte ani de acasă

Cu toții cunoaștem expresia „cei șapte ani de acasă”. E drept că de cele mai multe ori o folosim în contexte negative, de obicei când dorim să atragem atenția cuiva că nu are cei șapte ani de acasă, acest lucru însemnând că acea persoană nu deține manierele minime necesare, care sunt însușite, de obicei, în primii ani de viață.

Altfel spus, bunele maniere reprezintă cartea de vizită a fiecăruia dintre noi. Acestea ne ajută să interacționăm adecvat cu persoanele din jur, de la familie, prieteni și colegi, până la profesori, antrenori sau numeroase persoane necunoscute cu care intrăm în contact în diverse situații din viața noastră.

Cunoscând bunele maniere reușim să socializăm armonios, să ne facem plăcuți și apreciați de către persoanele din jur. Important de reținut este că și părinții joacă un rol important în asimilarea regulilor de comportament în societate de către copii. Din acest motiv, este recomandat să îi învățăm pe copii bunele maniere încă de mici. Astfel, dacă îți dorești să crești un copil amabil, elegant, manierat și, de ce nu, plin de șarm, cartea Cei șapte ani de acasă de Roxana Geantă, vă poate fi un instrument de folos, completând armonios eforturile tale!

Aceasta cuprinde 56 de capitole în care sunt abordate numeroase principii și reguli de comportament pe care orice copil ar trebui să le învețe. Printre acestea se numără sfaturi despre cum un copil trebuie să aibă grijă de corpul lui, recomandări privind alimentația, informații utile despre cum să își ajute părinții sau cum să se bucure de încrederea și aprecierea oamenilor cu care interacționează.

Textele utilizate sunt clare, astfel încât lectura este ușor de parcurs împreună cu cei mici. Mai mult, sunt disponibile și numeroase ilustrații sugestive, jocuri și exerciții interactive care, cu siguranță, vor menține atenția și interesul copiilor, stârnindu-le curiozitatea.

Cartea Cei șapte ani de acasă de Roxana Geantă a fost publicată la editura Galaxia Copiilor, în anul 2016, fiind disponibilă la un preș accesibil.

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut