Dezvoltare personală. Clasa pregătitoare

Dezvoltare personală. Clasa pregătitoare este un caiet propus de Editura Paralela 45, pentru copiii de clasă pregătitoare. Acesta reprezintă un mix al autorilor Ioana Andreea Ciocâlteu, Robert Florin Florea; Mădălina Radu și Aurelia Stănculescu.

Clasa pregătitoare reprezintă un mediu de tranziție pentru copii, făcând trecerea de la mediul specific grădiniței la cel școlar. Întrucât școala reprezintă o noutate pentru copii, venind la pachet cu numeroase schimbări, aceasta poate fi copleșitoare pentru cei mici, mai ales dacă aceștia nu dispun de abilitățile necesare pășirii în noul mediu.

Astfel, caietul propus de editura Paralela 45 se încadrează perfect pentru disciplina Dezvoltare personală pentru clasa pregătitoare. Acesta se vrea a fi un spațiu de joc și învățare în care copiii, sub îndrumarea cadrelor didactice, își dezvoltă abilități socio-emoționale și își formează comportamente adecvate adaptării cu succes, atât la școală, cât și în societate.

De asemenea, caietul cuprinde numeroase activități menite să ajute copilul să se descopere pe sine, să exploreze și să experimenteze situații noi de viață, educă exprimarea emoțională, încurajează comunicarea interpersonală, antrenând abilități empatice și activând resurse creative necesare afirmării de sine.

După cum observăm caietul Dezvoltare personală. Clasa pregătitoare este un instrument util copiilor de vârstă preșcolară, întrucât acesta pune la dispoziția copiilor o varietate de modalități prin care cei mici să deprindă toate abilitățile necesare micului școlar.

Construit în manieră ludică, dar și cu o mulțime de informații utile caietul va deveni cel mai bun prieten al tuturor preșcolarilor. Dezvoltare personală. Clasa pregătitoare a fost publicat de editura Paralela 45, fiind disponibil atât online, cât și în librării.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut