Domnul și doamna Hormon, o carte la-ndemână pentru copii, dar și pentru părinți

Domnul și doamna Hormon este o carte ce aparține scriitoarei britanice pentru copii Babette Cole, care vine în ajutorul tuturor părinților, mai ales în momentele în care copiii încep să pună tot felul de întrebări încuiate legate de dezvoltarea propriului corp sau de alte chestii de „oameni mari”, ar zice mulți dintre noi!

Totuși, nu trebuie să eziți să începi să faci educație sexuală copilului, cât mai timpuriu! Deci, dacă crezi că a venit momentul să începi educația sexuală pentru propriul copil, dar nu prea-ți găsești cuvintele sau nu știi cu ce să-ncepi, nu ar fi rău să ai la-ndemână ceva materiale de suport. Iar cartea în cauză este numai bună în acest sens.

Ted a văzut mulţi copii crescând. Pe un ton înţelept, dar deosebit de amuzant, Ted ne explică pe îndelete cum Domnul şi Doamna Hormon îşi amestecă poţiunile vrăjite care-i transformă pe copii în adulţi… desigur, cu cele mai bune rezultate!

Cartea este utilă, atât pentru fete, cât şi pentru băieţi, explicând o mulțime de chestii interesante, care au loc odată cu apariția pubertății, cum ar fi: creşterea sânilor, apariţia părului axial, pubian şi facial, menstruaţia, poluţiile nocturne, coşurile, schimbările de dispoziţie bruşte, experiența îndrăgostirii, etc.

Explicațiile simple și pe înțelesul tuturor sunt însoțite de ilustraţii clare, sugestive, astfel că nici micii cititori nu vor întâmpina probleme. Sigur că va trebui să vă pregătiți și pentru unele explicații suplimentare, modelate în funcție de curiozitățile fiecărui copil.

Lectura a primit review-uri pozitive și de la publicații străine: „Foarte distractivă!” The Independent; „O carte ce spune lucrurilor pe nume. Nu se vor mai auzi chicoteli ruşinate, ci un hohot de râs sănătos.” The Times

Cartea Domnul și doamna Hormon a fost publicată în anul 2016, la editura Pandora M, fiind disponibilă online la un preț accesibil!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut