Jocul atașamentului de Aletha Solter

 „Disciplina” este un termen care, de cele mai multe ori, avem tendința să îl asociem cu practici nu prea eficiente. Acesta ne duce cu gândul la un comportament autoritar, bazat pe teama insuflată copiilor, fără să ținem cont prea mult de nevoile emoționale ale copiilor.

Poate fi o explicație a termenului, dacă ne gândim la practicile învechite de creștere și educație a copiilor. Totuși, în prezent, disciplina presupune alte moduri de gândire și acționare ale părinților, orientate pe nevoile copiilor, pe creșterea și educarea acestora, apelând la instrumente moderne cum ar fi empatia, înțelegerea emoțiilor, comunicarea deschisă și exprimarea afecțiunii și atașamentului.

Astfel, dacă sunteți în căutarea unor soluții noi de abordare a disciplinei sau, pur și simplu, v-ați săturat de luptele de putere și ați ajuns să vă simțiți nerăbdător, neajutorat, furios sau chiar frustrat, cartea Jocul atașamentului de Aletha Solter vă poate fi de folos.

Jocul atașamentului vă va ajuta să rezolvați problemele de disciplină ale copiilor de la naștere până la vârsta de doisprezece ani, fără să fiți nevoiți să recurgeți la pedepse ori la recompense. Acest volum depășește abordarea conflictelor obișnuite și se adresează emoțiilor de substrat, care reprezintă, de fapt, cauza comportamentului dificil. Această perspectivă jucăușă și revoluționară asupra creșterii copiilor vă va ajuta să:

  • obțineți cooperarea copilului fără lupte de putere.
  • reduceți rivalitatea dintre frați și să diminuați comportamentul agresiv.
  • rezolvați problema temelor pentru acasă și a orei de culcare.
  • vă sprijiniți copiii să își depășească fricile.
  • consolidați relația părinte-copil.
  • aduceți bucurie și râsete în căminul vostru.

Cartea a fost publicată în anul 2017, la editura Herald, fiind tradusă de Sanda Watt. Aceasta este disponibilă online și în librării, la un preț accesibil.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut