Oscar și Tanti Roz – un roman pentru toate vârstele

Oscar și Tanti Roz este unul dintre cele mai îndrăgite romane ale autorului Eric-Emmanuel Schmitt, fiind adaptat atât pentru scenă, cât și pentru marele ecran. Acțiunea sa emoționantă reprezintă o adevărată lecție de viață, transformând acest roman într-o lectură ideală, indiferent de vârstă.

Oscar este un băiețel de 10 ani care trăiește într-un spital. Băiatul este bolnav de leucemie și știe că va muri, însă nimeni nu se încumetă să-i spună acest crud adevăr în față. Aflarea întâmplătoare a acestei vești declanșează războiul lui Oscar împotriva tuturor, inocent, pătimaș și deznădăjduit.

Singura care îi face jocul și care reușește să câștige încrederea băiatului, este Tanti Roz, o infirmieră bătrână căreia îi place să scotocească te miri ce povești în care nici binele, nici răul nu sunt adevăruri absolute, iar nimic nu este ceea ce pare la prima vedere. Astfel, aceasta îl motivează pe Oscar să trăiască într-o altă dimensiune a timpului în care o zi face cât 10 ani. Mai mult, Tanti Roz îl învață pe băiat să-i scrie epistole lui Dumnezeu pentru a nu se mai simți atât de singur.

Cu o îndrumătoare plină de speranță ca Tanti Roz, Oscar pornește într-o călătorie fast-forward, descoperind, printre râsete și plânsete, experiențele reprezentative și emoționante ale fiecărei vârste. Făcând apel la propria-i imaginație, băiatul are șansa să-și trăiască adolescența alături de prieteni, să cunoască fiorii primei iubiri la tinerețe, să se căsătorească la maturitate cu dragostea vieții sale, să o piardă și, în cele din urmă, să regăsească dragostea la apusul unei vieți ca o lumânare care arde la ambele capete.

Povestea, deși a lui Oscar, este una în care oricare dintre noi poate ajunge. Mai mult, Oscar și Tanti Roz este o adevărată lecție de viață, sugerând că fiecare persoană trebuie să se bucure de viață, indiferent cum ne este ea sortită.

O adevărată reflecție asupra destinului, cartea prezentată este publicată de editura Humanitas Fiction în anul 2016, făcând parte din colecția Seria de autor Eric-Emmanuel Schmitt. Aceasta este disponibilă atât online, cât și în librării.

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut