Părintele conștient

Părintele conștient. Cum să ne transformăm pe noi pentru a avea copii puternici de Shefali Tsabary este o carte pe care orice părinte ar trebui să o citească.

Să fii părinte nu este deloc un rol ușor. Deși această „meserie” ne aduce împliniri care nu pot fi exprimate nici prin cele mai pompoase cuvinte, parentingul vine la pachet și cu o mulțime de griji, temeri sau responsabilități.

Un exemplu de o astfel de situație este atunci când pur și simplu copiii nu ne ascultă. Nu este exclus ca această situație să ne scoată din minți și să ne determine să apelăm la tot felul de strategii în încercarea de a obține obediența copiilor. Recurgerea la șantaj sau la tot felul de pedepse sunt cele mai la-ndemână metode prin care un părinte își poate controla copilul… Însă sunt acestea și cele mai benefice? Cu siguranță, nu!

Bun, și atunci ce e de făcut? Ei bine, asta vom descoperi în această lectură. Astfel, Dr. Shefali Tsabary, bazându-se pe vasta sa experiență în lucrul cu familiile, ne propune o strategie potrivită, care ne va ajuta să construim relații armonioase cu copiii noștri. În ce constă aceasta mai exact? În transformarea stilului de parentaj dintr-unul inconștient, transmis ca atare din generație-n generație, într-unul conștient, conceput în jurul nevoilor reale ale copilului.

Astfel, un părinte nu trebuie să modeleze caracterul propriului copil și să ia decizii în locul lui. Un părinte trebuie să-și îndrume copilul, să-l sprijine și să-i ofere dragostea necondiționată. Când un părinte acționează conștient și nu automat, comportamentul copilului se va îmbunătăți de la sine.

Dacă vreți să descoperiți mai multe despre modelul de părinte conștient, atunci puteți achiziționa cartea despre care v-am povestit. Aceasta este disponibilă atât în librării, cât și în magazinele online, fiind publicată de editura Trei.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut