Să-i învățăm pe copii să gândească de Darlene Sweetland și Ron Stolberg

Să-i învățăm pe copii să gândească de Darlene Sweetland și Ron Stolberg reprezintă o lectură utilă tuturor părinților care, fără să-și dea seama, cad pradă tentației de a-și ajuta copiii în orice situație, de a le oferi recompense sau de rezolva conflictele în locul lor.

Totuși, acest gen de abordare nu este util pe termen lung, fiind recomandat ca, încă de timpuriu, să le oferim copiilor independența necesară, să îi învățăm ce înseamnă responsabilitatea, limitele sau să-i lăsăm să descopere pe propria piele efectele succesului, eșecului sau al consecințelor.

Poate că vă sună cunoscut replici precum acestea: „Tată, toți colegii mei au iPad, trebuie să-mi iei și mie unul!”, „Mamă, profu’ de istorie mi-a dat un 8 și nu-mi mai iese media pentru liceu, vorbește tu cu el!”

Majoritatea părinților cedează în fața lor – cad într-una din cele cinci capcane prezentate de autorii acestei cărți și cumpără, rezolvă conflicte, fac teme, își asumă probleme care nu le aparțin. Însă, dacă gratificarea imediată pare să aducă beneficii aici și acum, pe termen lung ea generează nerăbdare, neajutorare, și, în cele din urmă, inadaptare. Obișnuința de a gândi, de a ieși singur din situații dificile, încrederea în sine, inițiativa, flexibilitatea, se capătă, însă, prin exercițiu, prin încercare și eroare. Cu exemple și sfaturi practice, cu un mod de adresare direct și prietenos, cartea de față vă învață cum să recunoașteți și să evitați capcanele pentru părinți și cum să vă susțineți copiii fără a interveni direct. Ea a fost selectată în 2015 de Publishers’ Weekly printre titlurile de parenting ale anului și a fost distinsă cu medalia de argint de către Asociația autorilor de nonfictiune.

Dr. Darlene Sweetland este psiholog clinician, cu o experiență de peste 20 de ani în lucrul cu copii, adolescenți și adulți.

Dr. Ron Stolberg este psiholog clinician, specializat, printre altele, în terapia individuală și de familie și în evaluarea dizabilităților de învățare.

Cartea Să-i învățăm pe copii să gândească a fost publicată în luna martie, anul curent, la editura Trei, fiind disponibilă online sau în librării, la un preț accesibil!

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut