Și tu ai un secret?

Și tu ai un secret? de Jennifer Moore-Mallinos este o carte care se adresează tuturor preșcolarilor și celor mai mici dintre școlari.

Această lectură îi ajută pe copii să facă distincția între secretele amuzante și secretele urâte, între lucrurile bune și lucrurile rele. Cu toții știm că e amuzant să ții un secret, atunci când e vorba despre ceva frumos, precum o surpriză de zi de naștere, însă nu toate secretele fac parte din această categorie.

Tocmai pentru a face această diferență, cartea este ideală pentru cei mici, încurajându-i să comunice cu părinții, să aibă încredere în ei și să nu le fie teamă să le dezvăluie orice. De fapt, același lucru trebuie să îl transmitem constant copiilor noștri: să aibă încredere în noi, să ne comunice orice, pentru că doar în acest mod vom fi capabili să îi ajutăm.

Desigur că nici faptele nu trebuie să ne trădeze… adică pe de-o parte să spunem copiilor să ne dezvăluie absolut orice, iar pe de altă parte să îi certăm atunci când ne dezvăluie lucruri mai puțin frumoase.

Recomandat este să avem o atitudine potrivită și să îi îndemnăm pe cei mici să ne dezvăluie tot ce îi neliniștește sau îi face nefericiți. Aceasta este cea mai bună metodă de a ne consolida relația cu ei. Același „învățături” le vor descoperi și citind cartea Și tu ai un secret?, scrisă pe înțelesul lor.

Dacă vreți să vă suprindeți piticul cu această simpatică lectură, cartea este publicată la editura Gama, fiind disponibilă atât online, cât și în librării.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut