Abilitățile cognitive ale copilului relaționate cu timpul petrecut cu mama

Cât timp ar trebui părinții să petreacă zilnic cu proprii copii? Cred că e o întrebare la care mulți părinți încă nu au un răspuns exact.

Pentru a ne mai lămuri dilemele în acest sens, iată ce ne dezvăluie un studiu desfășurat recent. Potrivit theguardian.com, o cercetare desfășurată de University of Essex și University College London a descoperit că abilitățile cognitive și sociale ale copiilor sunt semnificativ îmbunătățite prin petrecerea a cât mai mult timp alături de mamele lor, în perioada 3-7 ani.

Totodată, potrivit acestui studiu, primul copil dintr-o familie este oarecum favorizat, mamele investind mult mai mult timp în creșterea acestora, comparativ cu frații lor mai mici.

În cadrul cercetării s-au analizat date de la mai mult de 8000 de copii și mamele acestora. Privind rezultatele obținute, unul dintre autorii studiului afirmă: „timpul mamelor petrecut cu proprii copii are o influență notabilă asupra dezvoltării timpurii a copiilor.” Totodată, cercetătorii consideră că gradul de educație al unei mame se răsfrânge asupra dezvoltării propriului copil.

Timpul investit în realizarea de activități educative, precum cititul, în perioada 3-5 ani, alături de o mamă care beneficiază de un nivel ridicat de educație (studii superioare), conduce la creșterea abilităților comunicative ale copiilor, începând cu vârsta de 7 ani. Totodată, cercetătorii afirmă că această dezvoltare este vizibil mai accentuată, comparativ cu acei copii ale căror mame au un nivel scăzut de educație.

Ideea este, că indiferent de studii, copiii au nevoie de noi în calitate de părinți. Să le fim alături, să citim împreună, să le spunem povești sau să ne jucăm. Trebuie să fim alături de ei în fel de fel de ipostaze, să îi asigurăm de iubirea și siguranța oferite. Zic că e suficient pentru a ne considera și a fi efectiv cei mai buni părinți.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut