Conexiunea dintre mamă și bebeluș – incredibil de puternică

Conexiunea dintre mamă și bebeluș este incredibil de puternică, încă dinainte ca bebelușul să se nască. Astfel, de-a lungul timpului, cercetătorii au descoperit numeroase lucruri surprinzătoare care întăresc legătura dintre o mamă și bebelușul său nenăscut.

Aflați încă în pântec, bebelușii încep să învețe limba maternă de la mamele lor. Mai mult decât atât, ei învață să recunoască unele cuvinte pe care și le vor aminti și după ce se vor naște. Totodată, bebelușii pot distinge vocea mamei de cea a altor persoane.

Comunicarea dintre cei doi merge și mai departe. Astfel, numeroși cercetători tind să creadă că bebelușii răspund și la atingerile pe burtică ale mămicilor. Cum? Ei bine, se pare că folosesc ca instrument de comunicare mișcările repetate. Astfel, dacă bebelușul tău ți-a dat un picioruș în timp ce îi cântai, bucură-te, tocmai ți-a confirmat că te aude și îți simte afecțiunea.

Conexiunea mamă-bebeluș depășește granițele comunicării. Astfel, o altă ipoteză privind această legătură indestructibilă, aș zice, este faptul că atunci când inima mamei este afectată, este posibil ca celulele stem de la fetus să migreze la zona afectată a mămicii, vindecând-o.

Atunci când femeile poartă în pântec un băiețel, ADN-ul bebelușului lasă urme asupra creierului mamei care, aparent, protejează femeile împotriva Alzheimerului.

Și asta nu e tot! Anticorpii călătoresc de la mamă la bebeluș prin intermediul placentei și al alăptării, acest proces stimulând întărirea sistemului imunitar al copilului atât înainte, cât și după naștere. Efectul? Protejarea bebelușului împotriva bacteriilor dăunătoare și a virușilor.

O altă transformare inedită care are loc odată cu nașterea copilului, este adaptarea laptelui matern, în funcție de sexul bebelușului. Astfel, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Michigan, laptele mamelor de băieți conține 2.8% grăsime, în timp ce al mamelor de fetițe conține grăsime în procent de 0.4%.

Pentru a pune și în imagini conexiunea dintre mamă și bebeluș, incredibil de puternică, iată un videoclip emoționant care surprinde acest lucru:

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut