Copiii care cresc aproape de spațiile verzi, dispun de o atenție sporită

Potrivit unei noi cercetări desfășurate de Barcelona Institute for Global Health, copiii care cresc mai aproape de natură, se bucură de o capacitate sporită de atenție.

Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că spațiile verzi au un efect benefic asupra dezvoltării creierului copiilor. De asemenea, creșterea în apropierea unei zone verzi, încurajează mișcarea, sportul regulat, reducând totodată gradul de poluare la care copiii sunt expuși.

Pentru a ajunge la aceste rezultate, specialiștii au analizat 1.500 de copii de la naștere, până la vârsta de 7 ani.  În studiile analizate, aceștia au luat în calcul dacă cea mai apropiată zonă verde se afla la 100, 300 sau 500 de metri distanță față de casă.

De asemenea, copiii au fost supuși unor teste de atenție la vârsta de 4-5 ani și, ulterior, la 7 ani. Rezultatele în cadrul testelor de atenție au fost mai bune în cazul copiilor care locuiau cel mai aproape de o zonă verde.

În urma acestor concluzii, cercetătorii au semnalat că crearea de cât mai multe spații verzi în marile orașe, este vitală, mai ales pentru dezvoltarea creierului copiilor și starea generală de sănătate a acestora. În acest sens, coordonatorul studiului Jordi Sunyer a declarat: „Spațiile verzi din orașe promovează conexiunile sociale și activitatea fizică și reduc expunerea la aerul poluat și zgomot și, prin urmare, sunt esențiale pentru dezvoltarea creierului generațiilor viitoare”.

Chiar dacă cercetătorii susțin că mai multe studii sunt necesare în această direcție, experiența personală vorbește de la sine. Cu toții am experimentat beneficiile pe care plimbările și, mișcarea în natură, în general, le au asupra stării generale de bine. Sau tu nu te-ai simțit mai puțin stresat și mult mai relaxat în urma unei plimbări cu rolele în parc?

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut