Cum să stimulezi dezvoltarea copilului: 8 metode susținute de studii

Dezvoltarea copilului este un proces complex și de durată care necesită implicarea continuă a părinților. Astfel, succesul în viață al unui copil și fericirea acestuia nu sunt strict legate de inteligența rațională, existând numeroase metode prin care părinții pot contribui la obținerea acestora.

  • Lecțiile de muzică: potrivit cercetărilor, comparativ cu copiiii care desfășoară activități controlate, copiii care participă la grupuri de muzică au înregistrat un IQ mai mare. Totuși, diferența nu este una foarte mare.
  • Sportul stimulează inteligența copiilor. Cum? Prin faptul că mișcarea îi ajută pe copii să asimileze mai repede noi cunoștințe. Astfel, potrivit studiilor, se pare că imediat după ce fac mișcare, oamenii asimilează cuvinte noi cu 20% mai repede.
  • Nu-i citi copilului, citiți împreună! Atunci când nu îți lași copilul doar să admire pozele, în timp ce tu îi citești, sporești alfabetizarea timpurie a copilului. Astfel, încearcă să citești cu cel mic, acordă o atenție explicită capacităților sale de citire și ajută-l să le îmbunătățească.
  • Privarea de somn dăunează copiilor. Potrivit time.com, specialiștii au descoperit că pierderea repetată a unei ore din intervalul dedicat somnului transformă creierul unui copil de clasa a șasea, într-al unuia de clasa a patra.
  • IQ-ul nu este suficient fără auto-disciplină. În acest sens, zeci de studii au demonstrat că voința este cheia succesului. Un lucru chiar logic dacă ne gândim că lucrurile ne ies cel mai bine atunci când le facem din proprie inițiativă. Astfel, performanțele academice ale copiilor sunt influențate mai degrabă de voință, auto-disciplină, decât de talentul intelectual.
  • Procesul de învățare este unul activ. Ce înseamnă acest lucru? Că creierul nostru este programat în așa fel încât să învețe prin a face lucruri, nu prin a citi despre ele. Astfel, chiar și când vine vorba de memorarea unor informații, se pare cea mai bună metodă este să citești informația 30% din timpul alocat învățării, și să testezi ce ai reținut 70% din timp. Aplicând această metodă, copilul va reține mai ușor.
  • Copii fericiți = adulți de succes. Copiii mai fericiți au mai multe șanse să se transforme în niște adulți împliniți atât pe plan sentimental, cât și profesional.
  • Ai în credere în copilul tău! Crezând că al tău copil este mai inteligent decât media, face diferența. Potrivit studiilor realizate, atunci când profesorii au spus anumitor copii că sunt mai inteligenți, acei copii s-au descurcat mai bine, chiar dacă aceștia au fost ales pur și simplu întâmplător.

Ideea este că inteligența nu este totul. În funcție de situație, aceasta fie se „pierde”, fie poate fi stimulată, prin modul în care ne implicăm în dezvoltarea copiilor, oferindu-le încredere și empatizând cu aceștia.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut