Diferențe între copiii adoptați de gay, lesbiene sau cupluri heterosexuale

Întrucât adopția copiilor de către gay sau lesbiene este un subiect din ce în ce mai disputat, ne-am gândit să vedem ce spun studiile desfășurate în acest sens. Se dezvoltă copiii din astfel de familii diferit? Sunt ei afectați în vreun fel?

În încercarea de a găsi un răspuns, vă vom prezenta rezultatele studiului condus de Rachel H. Farr, asistent profesor de psihologie la Universitatea din Kentucky. Astfel, timp de aproape un deceniu aceasta a studiat diferențele dintre copiii care proveneau din familii de heterosexuali, homosexuali și lesbiene.

Potrivit sciencedaily.com, în cadrul acestui studiu au fost urmărite 100 de familii cu copii de vârstă școlară. În procesul de observare a acestora, nu s-au constatat diferențe care să depindă de natura familiei de proveniență. Părinții păreau că își exercită rolurile responsabil, fiind fericiți în familiile lor de-a lungul timpului.

Potrivit spuselor lui Farr, „acesta este primul studiu care a urmărit copiii din aceste 3 tipuri de familii, de-a lungul timpului, începând cu copilăria timpurie, până la cea mijlocie.” Cercetările longitudinale (ca aceasta) oferă o perspectivă despre ce factori ar putea fi cei mai buni și cei mai puternici predictori în dezvoltarea copiilor, în funcție de informațiile care pot fi colectate într-un anumit interval de timp.

Indiferent de tipul de proveniență al familiei, copiii (din acest studiu) au avut mai puține probleme de comportament în timp, când părinții lor s-au confruntat cu mai puțin stres parental. Buna funcționare a familiei depindea de cât mai puțin stres parental în cazul copiilor școlari și de mai puține probleme de comportament în cazul preșcolarilor. Așa cum se întâmplă și într-o familie cu părinți heterosexuali, problemele care apar la copii nu sunt relaționate cu structura familiei, ci cu procesele care se petrec în cadrul acesteia.

În mod repetat, cercetarea lui Farr a remarcat că nu există diferențe cauzate de tipul familiei în care au fost crescuți copiii, privind aspecte precum probleme de comportament, nivelul de stres, relațiile de cuplu, funcționalitatea familiei, ajustări ale relațiilor în timp sau alți astfel de factori.

Privind utilitatea acestei cercetări, Farr consideră că aceste informații ar putea fi de ajutor tuturor celor care au un cuvânt de spus pe această temă, în politică, de exemplu, cât și oamenilor normali care nu privesc cu ochi buni acest subiect.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut