Muzee din București, mai puțin cunoscute și numai bune de vizitat cu copilul

Pentru atunci când vă doriți să ocupați timpul liber al copiilor într-un mod distractiv, dar și util puteți opta pentru vizitarea diferitelor muzee. Este o experiență relaxantă, copiii se vor mira și vor admira, iar la final, cu siguranță vor rămâne și cu câteva informații.

Dacă sunteți din București, sau aveți drum pe aici, iată câteva muzee interesante, însă mai puțin cnoscute!

  1. Muzeul Căilor Ferate Române (CFR)

Muzeul CFR este amplasat pe strada Calea Griviței, numărul 193 B, oferind vizitatorilor posibilitatea de a călători în timp, de a descoperi istoria trenurilor, de la primele vagoane realizate din lemn, până la trenurile din zilele noastre.

Exponatele cu siguranță îi vor fascina pe copii, mai ales că multe dintre acestea sunt de dimensiune naturală. Și unde mai pui că o parte din ele pot fi atinse, asta cu siguranță va fi pe placul piticului tău dornic de explorat.

Pe lângă obiectele de mărime naturală, veți putea admira machete cu trenuri electrice sau uniforme vechi ale lucrătorilor din domeniu.

Programul de vizitare al muzeului este miercuri-duminică: 10:00 – 16:00.

Preţ: 2 lei elevi / copii / studenţi; 4 lei adulţi; persoane cu handicap au accesul gratuit.

  1. Muzeul Național al Pompierilor

Pentru o vizită la acest muzeu, trebuie să ajungeți la Foișorul de Foc (Bd. Ferdinand I, nr. 33).

În anii 1891-1892, în mijlocul Bucureștiului, la intersecția Bulevardului Ferdinand I cu Strada Traian s-a realizat noul Foișor de foc, loc anume ales, de unde se realiza supravegherea și anunțarea posturilor de pompieri, prin mijloace specifice epocii, despre apariția unor incendii nu numai în centrul urbei, dar și în cartierele ei.

Foișorul de Foc avea să-și îndeplinească rolul pentru care a fost construit mai bine de 42 de ani, până la modernizarea posibilităților de anunțare a incendiilor, prin apariția și dezvoltarea posturilor telefonice, când nici spațiul pentru adăpostirea subunității de pompieri și a mijloacelor de luptă nu mai corespundeau.

Mai multe informații despre istoria pompierilor și evoluția acestora, veți descoperi făcând o vizită la muzeu. Programul de vizitare este luni-vineri: 08:00 – 16:00.

Tariful întreg este 6 lei, iar elevii și preșcolarii au o reducere de 75%, biletul având valoarea de 1.5 lei.

  1. Muzeul Național al Aviației Române

Pentru o vizită la acest muzeu, trebuie să ajungeți pe strada Fabrica de Glucoză, la nr. 2-4.

În spațiul actual, muzeul a fost deschis în anul 2006, iar exponatele sunt extrem de variate. Printre acestea se numără: documente şi obiecte ce au aparţinut primei şcoli de pilotaj din România, înfiinţată de Mihail Cerchez în 1910; obiecte legate de Aurel Vlaicuș obiecte care au aparţinut Smarandei Brăescu, campioană mondială la paraşutism; arhiva personală a lui Henri Coandă, conţinând planurile originale ale aerodinei lenticulare construite în America, afişul desenat de el pentru Salonul din 1910, prezentând primul avion cu reacţie din lume, diferite echipamente şi aparate de zbor.

În muzeu este reconstituită o veche stradă din Bucureşti cu prăvălii şi cafenele. Muzeul deţine o bibliotecă de specialitate de mare valoare.

Programul de vizitare este marți-duminică: 09:00 – 17:00. Intrarea este liberă!

4. Muzeul Băncii Naționale a României

Vizitând Muzeul Băncii Naționale a României în „cea mai frumoasă clădire din București”, după spusele arhitectului Ion Mincu, veți descoperi: una dintre cele mai valoroase colecții numismatice din România acoperind o perioadă de peste două milenii și jumătate; cea mai veche monedă bătută pe teritoriul României de astăzi; cei mai mici bani din hârtie tipăriți în România; cea mai numeroasă expunere de monede și medalii din aur; toate etapele parcurse de moneda națională de la începuturile sale până în zilele noastre; povești interesante despre două edificii remarcabile ale patrimoniului național; fapte mai puțin cunoscute despre oamenii care au condus Banca Națională; momente însemnate care au legat activitățile Băncii Naționale de istoria României; informații inedite despre caracteristicile și utilizările aurului.

O vizită la Muzeul Băncii Naționale a României înseamnă o călătorie unică și captivantă în spații încărcate de istorie monetară, bancară și culturală.

Programul de vizitare este de Luni până Vineri, între orele 10.00 – 18.00, prin programare confirmată. Mail la muzeul@bnro.ro, precizând: data și ora dorite pentru vizită; numele și CNP/act de identitate; un număr de telefon.

Accesul se face prin strada Doamnei, nr. 8 și este gratuit!

5. Muzeul Simțurilor

Amplasat în Mall Afi Palace Cotroceni, acesta este mai degrabă nou, decât necunoscut, căci de notorietate nu duce lipsă, cu siguranță. Totuși, dacă nu ați ajuns încă, ar fi bine să o faceți.

Museum of Senses presupune o călătorie în care îți vei trezi simțurile descoperind din ce în mai mult, o călătorie la finalul căreia vei simți mai mult.

Trăiește o experiență de neimaginat într-o lume a senzațiilor și a iluziilor optice. Testează-ți simțurile într-un muzeu extraordinar. Un loc atât distractiv, cât și educativ, uimitor și totodată enigmatic, nefiresc și deopotrivă rațional.

Printre exponate se numără: Capul din farfurie, Fata Morgana, Camera Infinită, Camera Inversă și multe alte astfel de ciudățenii.

Programul de vizitare este: Duminică-Joi: 10:00 – 22:00; Vineri-Sâmbătă: 10:00 – 23:00.

Prețurile sunt următoarele: 35 lei – adulți, 25 lei – copii (5-15 ani), 90 lei pentru familii.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut