Recenzie Spectacol Fata Babei și Fata Moșneagului

Weekendul trecut am făcut cunoștință cu Fata Babei și Fata Moșneagului într-un spectacol interactiv susținut de actorii Teatrului Țăndărică, în sala Lahovari.

Detalii spectacol

Regia: Daniel Stanciu

Scenografia: Daniela Drăgulescu

Ilustrația muzicală: Vasile Manta

Vârsta: Peste 3 ani

Durata: 70 min

Distribuția: Simina Constantin, Daniela Ruxandra Mihai / Cristina Țane, Dora Ortelecan Dumitrescu / Grațiela Ene, Jou-Jou Drăgan, Petronela Purima / Roxana Vișan, George Simian / George Năstase, Adrian Lefter

Spectacolul Fata Babei și Fata Moșneagului este o lectură modernă a clasicei povești a lui Creangă care apelează, pe lângă mijloacele standard ale teatrului de animație și la tehnica 3D pentru a atrage pe mici și mari în intriga cunoscută, în care valorile general umane ca cinstea, bunătatea şi destoinicia pot ajuta pe oricine să răzbată în viaţă.

Cum ni s-a părut acest spectacol

Sâmbătă dimineața, mi-am luat piciul și, așa cum obișnuim în fiecare weekend, am mers la un spectacol. De data aceasta, am optat pentru o adaptare a celebrei povești a lui Creangă, Fata Babei și Fata Moșneagului.

Așa cum deja ați observat la detaliile despre spectacol, acesta s-a desfășurat pe scena Sălii Lahovari a Teatrului Țăndărică.

Vizionarea spectacolului mi-a lăsat o impresie foarte plăcută, piesa fiind extrem de amuzantă, cu multe personaje care mai de care mai haioase. În desfășurarea sa, au fost utilizate numeroase efecte, precum cântecele, decoruri colorate și animații amuzante, rulate pe fundal. Acestea au fost foarte bine realizate, constituind un punct de interes pentru toți copiii din sală.

Piesa îmbină armonios teatrul clasic pentru copii cu teatrul de păpuși, constituind o formă inedită, ușor digerabilă pentru cei mici. Totodată, spectacolul s-a dovedit unul interactiv, în cadrul căruia actorii au relaționat cu puștii din sală, menținând atenția sporită a acestora pe tot parcursul desfășurării.

Piesa a îmbinat extrem de bine latura educativă cu cea distractivă, stârnind interesul tuturor spectatorilor, indiferent de vârstă. Cel puțin pe mine a reușit să mă întoarcă în copilarie, iar pe cel mic l-a ținut nemișcat pe toata durata piesei (lucru care este extrem de dificil de reușit la cât de energic este).

Durata piesei a fost de aproximativ o oră, deci nu prea lungă, motiv pentru care plictiseala nu a intervenit printre copii.

Atât eu cât și al meu pici, am fost acaparați de povestea expusă, astfel că nu îmi rămâne decât să v-o recomand cu drag.

Dacă doriți să descoperiți programul spectacolelor pentru copii, de la Teatrul Țăndărică, puteți intra AICI.

Galerie FOTO:

Sursă foto: www.teatrultandarica.ro

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut