Relația părinți-copii influențată de gadgeturi

Un studiu desfășurat recent de Boston Medical Center a descoperit că acei părinți preocupați peste măsură cu mailuri, jocuri și alte aplicații, influențează negativ relația părinți-copii. Acest comportament îi determină pe copii să se simtă privați de atenția părinților acaparați de lumea lor virtuală.

Studii anterioare acestuia au demonstrat că inclusiv TV-ul, chiar și lăsat să meargă pur și simplu pe fundal, poate inhiba creativitatea copiilor și chiar scădea capacitatea de concentrare a acestora.

Studiul privind influența smartphone-urilor a fost condus de pediatrul Dr. Jenny Radesky de la Boston Medical Center și s-a bazat pe observarea sub acoperire a relațiilor părinți-copii, într-un restaurant.

Astfel, observând câteva zeci de astfel de grupuri părinți-copii, cercetătorii au remarcat încercarea copiilor de a capta atenția părinților, însă fără rezultat. De exemplu, o mamă îi făcea semne copilului cu piciorul, pe sub masă, gen să nu o mai deranjeze de la navigatul online, în timp ce un tată a ridicat tonul la copil, în timp ce acesta încerca să-i smulgă telefonul din mână.

Deși studiul nu a cuantificat relațiile părinți-copii, potrivit time.com, Radesky afirmă că în majoritatea cazurilor interacțiunea a fost extrem de scurtă, uneori negativă și chiar dură, situație extrem de nedreaptă pentru copii.

Aceste analize vor fi utilizate pentru realizarea unor studii mai complexe, precum și pentru crearea unor „ghiduri” de utilizare a telefoanelor de către părinți, în pezența copiilor.

Până una alta, putem vedea acest studiu ca pe un semnal de alarmă. Cred că este responsabilitatea noastră de părinte și, implicit, de adult să gestionăm corect timpul petrecut cu cei mici. Copiii au nevoie 100% de atenția noastră, astfel că utilizarea telefoanelor la masă, când pretinzi că te joci cu cel mici, când citiți povești împreună sau când acesta își face temele, nu ar trebuie să existe. Această dependență a ta de smrtphone poate dăuna relației cu copilul și, în loc să te apropii de cel mic, nu vei face decât să construiești o prăpastie între voi doi.

Să nu uităm că viața noastră este aici și acum, nu pe niște ecrane!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut