S-a dat startul depunerii actelor pentru stimulentul de 2500 lei pentru nou-născuți

Începând de ieri, 3 iulie 2017, s-a dat startul depunerii actelor pentru a accesa stimulentul de 2500 lei pentru nou-născuți, oferit de Primăria Capitalei familiilor de bucureșteni.

Potrivit declarației oficiale a Primăriei Capitalei, „cererile vor fi depuse incepand cu data de 3 iulie 2017 la sediul Centrului de Informare si Consiliere pentru Cetateni din sos. Stefan cel Mare, nr. 38, sector 2 si la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti din str. Foisorului, nr.56-58, sector 3, de luni-vineri intre orele 9:00 – 15:00”.

Condițiile necesare accesării stimulentului

Pentru a putea accesa stimulentul de 2500 lei, familiile de bucureșteni trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • Cel puțin unul dintre părinți trebuie să aibă domiciliul sau rezidență în București;
  • Nașterea trebuie să fie înregistrată într-o maternitate, publică sau privată, din capitală;
  • Părinții trebuie să depună actele în termen de maxim o luna de la nașterea copilului;

Actele necesare solicitării acestui stimulent

  • 1 dosar cu șină;
  • Certificatul de naștere al copilului, original și copie sau nr. de înregistrare care conține CNP-ul copilului, de la Biroul de înregistrare nașteri de la Oficiul de Stare Civilă, în cazul în care certificatul de naștere încă nu a fost eliberat. Dosarul trebuie să fie completat cu copia certificatului de naștere al copilului imediat ce este emis, cel mai tarziu în data în care este virată suma de 2500 de lei;
  • Copie după biletul de ieșire din spital/certificat medical constatator al nașterii emis de către unitatea sanitară;
  • Actele de identitate ale părinților, original și copie;
  • Extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar;
  • Cerere tipizată (se completează la locațiile de depunere sau se poate veni cu ea completată; puteți să o descărcați de acasă, aceasta fiind disponibilă pe site-ul dgas.ro);
  • Declarație de consimțământ (se completează la locațiile de depunere sau se poate veni cu ea completată, fiind de asemenea disponibilă pe site-ul dgas.ro).

Pentru mai multe detalii despre accesarea acestui stimulent, puteți suna gratuit la TelVerde 0800.821.218, de luni până vineri, în intervalul orar 8:30 – 16:30.

Acordarea stimulentului doar în București: argumentele oficialităților

Decizia acordării stimulentului pentru nou-născuți, în valoare de 2500 lei, a fost luată ca urmare a constatării declinului demografic din cauza sporului natural negativ și a migrației. Rezultatele au fost dezvăluite în urma Recensământului realizat în anul 2011, de către Eurostat.

Totodată, potrivit Institutului Național de Statistică, în intervalul anual 2010-2015, în Capitală s-au înregistrat cele mai puține nașteri.

Deci, acest stimulent ar trebui să încurajeze familiile bucureștene de tineri să facă copii. Este însă suficient să luăm în calcul doar un simplu stimulent, atunci când decidem dacă suntem pregătiți pentru mărirea familiei? Nu cumva această decizie va încuraja mai cu seamă familiile defavorizate din zonă, care oricum au obiceiul de a fi extrem de numeroase? Așteptăm cu interes rezultatele viitoare ale aplicării acestei decizii!

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut