Tu cât de des îți îmbrățișezi copilul? Uite cât de importantă este o îmbrățișare în dezvoltarea copilului

Ești genul de părinte care face ce face și mai oferă o îmbrățișare copilului? Dacă da, nu înceta acest obicei, pentru că, potrivit unui nou studiu, acesta influențează pozitiv dezvoltarea copilului.

Potrivit unei cercetări recente desfășurate de Nationwide Children’s Hospital din Ohio, exprimarea fizică a afecțiunii în perioada de dezvoltare a bebelușului este mai importantă decât ne-am fi imaginat. Mai exact, rezultatele acestui studiu au dezvăluit că pe măsură ce îți îmbrățișezi bebelușul, cu atât creierul său se dezvoltă mai eficient.

În cadrul cercetării au fost observați 125 de bebeluși – născuți prematur și la termen – urmărindu-se modul în care aceștia au răspuns la atingerile fizice.

Rezultatele au indicat că bebelușii născuți prematur au răspuns la afecțiunea primită mai puțin eficient decât bebelușii născuți la termen. Însă asta nu e tot! În urma studiului s-a constatat că acei bebeluși care au primit mai multă afecțiune fizică din partea părinților și a personalului spitalului, au dat dovadă de un răspuns mai puternic al creierului.

Potrivit cercetătorului Dr. Nathalie Maitre, această ultimă constatare ne dezvăluie cât de important este contactul fizic cu propriul copil. O simplă mângâiere, o îmbrățișare sau legănatul în brațe conferă o diferență semnificativă privind modul de dezvoltare al creierului.

În acest sens, specialistul declară următoarele pentru Science Daily: „Asigurându-ne că bebelușii născuți prematur primesc atingeri pozitive cum ar fi contactul piele la piele cu părinții, este esențial pentru a ajuta creierul lor să răspundă la atingeri în moduri similare cu bebelușii care s-au bucurat de o perioadă completă în pântecul propriei mame.”

Pe scurt, afecțiunea este vitală pentru modul de dezvoltare a creierului bebelușilor. Așadar, nu ezitați să vă îmbrățișați pruncii și să le oferiți acestora toată afecțiunea de care au nevoie.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut