Vești bune pentru mămici: Indemnizația pentru copil majorată

Anul nou aduce vești bune mămicilor, astfel că indemnizația pentru creșterea copiilor a fost majorată din luna ianuarie 2018.

Potrivit informațiilor de pe avocat.net, începând din această lună, indemnizația nu se mai raportează la salariul minim pe economie, ci la valoarea indicelui social de referință (ISR, stabilit în prezent la 500 lei, înmulțit cu 2.5). Astfel, limita minimă a acesteia va crește de la 1.233 lei la 1.250 lei.

Potrivit sursei citate, „Cuantumul minim al indenizației nu poate fi mai mic decât suma rezultată prin aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, denumit în continuare ISR și nici mai mare de 8.500 lei.”

În cazul unei sarcini gemelare, al tripleților sau multipleților, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naștere, nivelul indemnizației lunare se majorează, de-acum, cu 1.250 de lei, iar nu cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe țară, așa cum era anterior, susțin informațiile de pe avocet.net. Dacă modul de calcul nu s-ar fi schimbat, având în vedere creșterea salariului minim la 1.900 de lei, de la 1 ianuarie 2018, majorarea indemnizației pentru sarcinile multiple ar fi fost mai mare.

Între ce valori poate oscila indemnizația pentru creșterea copilului, începând cu ianuarie 2018

Așadar, după modificările survenite, în 2018, indemnizația pentru creșterea copilului va avea pragul minim de 1.250 lei, iar valoarea maximă a acesteia nu poate depăși 8.500 lei.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut